08

mar
2019

Rotterdam – en vibrerande stad. Vi har tipsen inför EM-resan!

Posted By : Equi Tours/ 328


Photo: http://www.ala-plancha.nl

Taggad inför EM?

Sommaren närmar sig med stormsteg och likaså gör årets spännande Europamästerskap.Årets upplaga av EM i dressyr, hoppning och para-dressyr kommer att hållas i Rotterdam, på den fina anläggningen i Kralingse Bos. Där brukar normalt de 5-stjärniga tävlingarna CHIO Rotterdam årligen hållas. Det är samma rutinerade organisation som nu står bakom FEI European Championship Rotterdam – och vi kan därför vänta oss ett riktigt fint mästerskap. Förutom internationella tävlingar och korandet av nya EM-mästare inom dressyr, hoppning och para-dressyr, kommer anläggningen att fyllas av shopping, uppvisningar, ett spännande matutbud och en eller annan överraskning.

Med hur är själva staden Rotterdam? Unik, modern och pulserande! Nederländernas andra största stad har mycket spännande att erbjuda – det är minst sagt en kaxig lillebror till Amsterdam. Rotterdam vibrerar av konst, design och arkitektur. Här är det modern arkitektur och höga skyskrapor som gäller och som dessutom ger staden dess karakteristiska skyline. Gamla arbetardistrikt har förvandlats till ett mat- och designmecka, en nedlagd tåghangar rymmer trendiga designbutiker och restauranger. Staden och dess invånare utstrålar framtidstro, och med sitt hållbarhetstänk och sin industriella charm bjuder Rotterdam på flertalet unika lösningar i hur staden nyttjar sina tillgångar och tänker utanför boxen.

I Laurenskwartier, snett mittemot Markthal, ligger den gömda oasen Pannekoekstraat (pannkaksgatan). Här varvas små mysiga caféer med vintage shoppning, ateljéer från lokala artister och butiker med exotiska produkter. Här hittar du också den klassiska snackbaren Tante Nel som förutom maten också är känd för sina avancerade gindrinkar. Beställ Bobbys gin med apelsin och nejlika och det traditionella holländska tilltugget bitterballen med majonnäs. Tips! Missa inte att ta med kontanter, många mindre butiker tar endast holländska kort.

Just arkitekturen kännetecknar Rotterdam och det sägs att hinderna på EM-hoppningen kommer att inspireras av Rotterdams olika kända byggnader & monument. Kanske får vi se någon av följande byggnader i miniatyr på tävlingsbanan:

Erasmus bron
Denna kända bro är 802 m lång och bider ihop de norra och södra delarna av Rotterdam. Dess ljusblåa, 139 m höga pelare har gett bron smeknamnet “svanen”.

De Markthal
Nederländernas största inomhusmarknad invigdes år 2014 och rymmer bland annat över 150 marknadsstånd. Men det som fångar besökarna mest är de 4.000 färgglada plattorna som täcker insidan av taket och formar Hollands största konstverk “The horn of plenty”.

Piet Bloms sneda, kubiska hus
Ett av Nederländernas mest extraordinära huskomplex. Husen är tippade 45 grader och vilar mot pelare och varandra.

Euromast & en flytande kinesisk restaurang
Nederländernas högsta utsiktstorn. Restaurangen speglar den månkulturella staden.

 

Läs mer och boka din resa här: EM i hoppning & dressyr, Rotterdam