Skip to main content

Prix de l'Arc de Triomphe 2023

Prix de l’Arc de Triomphe, 29 sep – 2 okt 2023

 

     

Följ med Jockeyklubben och Svensk Galopp till Paris, upplev galoppsport i världsklass och besök hos Pia Brandt i Chantilly.

 

Prix de l’Arc de Triomphe – eller Arcen som det kallas i folkmun - är Europas mest prestigefyllda galopplopp. Det går på gräsbana över 2400 m och har en historia som sträcker sig bakåt till år 1920. Förra året kanske ni minns, vann Kirsten Rausings 5-åriga sto Alpinista, tränad i Storbritannien av Sir Mark Prescott och riden av Luke Morris.

Att få uppleva ett stort lopp som detta på plats är något alldeles speciellt. Följ med oss till Paris i oktober, träffa trevliga hästvänner och känn på stämningen, du med!

Vi har glädjen att tillsammans med Jockeyklubben och Svensk Galopp AB erbjuda ett färdigt paket med flygresa, hotell, bekväma transporter, samt ett unikt studiebesök hos Pia Brandt i Chantilly. Vi bor på ett trevliga Hotel Mercure Paris Boulogne 4**** inte långt ifrån Longchamp.

Fritextsökning

Flyg och flygtider

Flygresa med SAS
 
Utresa
29 sept Stockholm – Paris CdG 07.25 – 10.00
29 sept Köpenhamn – Paris CdG 08.25 – 10.20
 
Hemresa
2 okt Paris – Stockholm 19.30 – 21.55
2 okt Paris – Köpenhamn 20.05 – 21.50
 
För resa från/till Göteborg, vänligen kontakta oss för tider och priser

Dagsprogram

 • Fredag 29 september: Ankomst, Parispromenad & Kvarterskrog

  Flyg från Stockholm eller Köpenhamn (önskar du flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för pris/tid)

  Ankomst till Paris på förmiddagen, där buss väntar för transfer till hotellet.

  På eftermiddagen kan du välja att vara med på en guidad promenad med svensk guide, en rolig och annorlunda upplevelse längst Paris kajer och boulevarder. Vi avslutar med aperitif och för den som önskar även middag på trevlig kvarterskrog. (Tilläggsarrangemang)

  Önskar du ansluta endast till middag går det naturligtvis bra, mer information kommer!

 • Lördag 30 september: Chantilly & Longchamps

  Direkt efter frukost beger vi oss av till Chantilly, norr om Paris. I denna otroligt vackra och anrika miljö – här började man med rävjakt till häst redan på 1500-talet – finns kanske världens vackraste träningsanläggning för galopphästar!
  Vår svenska stjärna Pia Brandt har byggt upp sin verksamhet här och idag ska vi få besöka Pia och få en inblick i hennes franska vardag, nyss inflyttad till ny gård med 45 hästar i träning.

  Eftermiddagen – antingen besöker du Longchamps och ser dagens fina löp eller så njuter du av en eftermiddag i Paris på egen hand.

  Kvällen är fri för egna aktiviteter

 • Söndag 1 oktober: Prix de l’Arc de Triomph & La Coupole

  Frukost på hotellet

  Idag ska vinnaren koras i ett av världens största galopp-race. Vi har en gemensam transfer till Longchamps i god tid före start.
  Entré till ”winning post Gold enclosure” vilket innebär en premiumbiljett, ståplats med utsikt över upploppet samt ledvolten. Här har du också tillgång till ”Arc Gardens” med mat och dryck, spel och storbildsskärmar.

  På kvällen retur till hotellet och sedan – frivilligt tilläggsarrangemang – planerar vi sista kvällen på anrika ”La Coupole” i Montparnasse.

 • Måndag 2 oktober: Ledig dag & hemresa

  Frukost på hotellet.

  Dagen spenderar du efter behag, Paris har mycket att erbjuda men kanske en promenad på Champs
  Elysées och en kaffe i solen räcker långt.

  Transfer till flygplatsen för hemresa på eftermiddagen, au revoir Paris

Hotell

Mercure Paris Boulogne
Mercure Paris Boulogne ligger strax utanför centrala Paris och erbjuder förutom luftkonditionerade rum med te och kaffekokare även en terrass och en säsongsöppen uppvärmd utomhuspool. Hotellet har en...
Kontakta oss