Skip to main content

Prix d'Amerique, 26-30 januari 2023

Upplev årets största travfest Prix d’Amérique på Vincennes 29 januari 2023!

OBS! Nästan fullbokat – kontakta oss på tel eller mail för bokning så hjälper vi dig!

Bienvenue! Välkomna till Paris och årets största travfest där det återigen ska skrivas travhistoria!  Har du inte upplevt stämningen på Vincennes tidigare så är det kanske dags nu - häng med till Paris travbana Vincennes och insup den magiska stämningen när publiken samlas inför det prestigefyllda loppet!
 
Vi som varit där tidigare minns: Den förväntansfulla och lite nervösa stämningen en disig lördagsmorgon ute på Grosbois, där två och fyrbenta stjärnor laddar upp inför helgen. Ishinkarna med Champagne på Moulin Rouge och doften av kaffe från de smala gränderna. Sedan, urladdningen på Vincennes svarta kolstybb – myllret, kindpussarna, den blöta kylan ute, den klibbiga värmen inne, publikens eufori när loppet är igång och sedan…. Glädje! Besvikelse? Eller en härlig känsla av att ha fått uppleva något stort och mäktigt. 
 
År 2022 - den 101:a upplagan av Prix d’Amérique - gick segern med bara en noslängd till Davidson du Pont körd av Nicolas Bazire. Vem vinner Prix d’Amérique 2023?
 
Vi erbjuder dig ett flexibelt program med god service, allt för din bekvämlighet
Du kan välja reslängd 2-4 nätter, välj mellan två olika hotell, och slutligen har vi ett program av aktiviteter, besök och middagar som du kan välja att delta i – allt för att göra din Prix d’Amérique-upplevelse så maximal eller minimal som du vill ha den. Vi ser fram emot att hälsa dig och dina travvänner välkomna till Paris!

Flygresa med SAS
Torsdag 26 jan Sto Arlanda – Paris  07.15 - 09.50                   Retur: Mån 30 jan kl 10.30 – 13.00
Fredag 27 jan Sto Arlanda – Paris 07.15 – 09.50                     Retur: Mån 30 jan kl 10.30 – 13.00
Fredag 27 jan Sto Arlanda – Paris 16.10 – 18.45                     Retur: Mån 30 jan kl 19.25 – 21.55
Fredag 27 jan Köpenhamn – Paris 08.30 – 10.25                    Retur: Mån 30 jan kl 11.10 – 13.00
Flygplatstransfers som ingår (anpassade till ovan ankomster)

Bokning & villkor - En anmälningsdeposition à 2.500 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast 28 dagar innan avresan.  Bokade restaurangplatser på Vincennes kan ej avbokas utan avbeställningsförsäkring.

Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. valutakursförändringar. Priserna är beräknade på valutakurs i augusti 2022.  Avbokningsvillkoren specificeras i bekräftelsen.

Observera! Vi har begränsat antal platser och ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Torsdag 26 januari: Tjuvstart!

  Kom gärna ner redan på torsdagen och ”tjuvstarta” i lugn och ro tillsammans med oss.

  Om du har bokat flyg på våra rekommenderade tider möter vi dig på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet.

  Guidad promenad i Montmartre (start från ditt hotell ca 14.00 – 17.30)
  Bekanta dig med denna spännande del av staden med gamla konstnärskvarter, matmarknader och den spektakulära kyrkan Sacre Coeur, bland annat! Du får höra om såväl historiska händelser, betydelsefulla människor och roliga anekdoter. Promenaden görs med Anneli Ståhlfors, vår färgstarka Parisguide som varit bosatt här större delen av sitt liv. Ca 2,5 timme, avslutas med en Parisisk apéro. Tilläggsarrangemang

 • Fredag 27 januari: Uppstart!

  Väljer du att resa på fredagen anländer du till Paris under förmiddagen. Om du har bokat flyg på våra rekommenderade tider möter vi dig på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet.

  Välj att spendera dagen på egen hand eller följ med på något av våra aktiviteter:

  Guidad promenad i Montmartre (start från ditt hotell ca 14.00 – 17.30). Bekanta dig med denna spännande del av staden med gamla konstnärskvarter, matmarknader och den spektakulära kyrkan Sacre Coeur, bland annat! Du får höra om såväl historiska händelser, betydelsefulla människor och roliga anekdoter. Promenaden görs med Anneli Ståhlfors, vår färgstarka Parisguide som varit bosatt här större delen av sitt liv. Ca 2,5 timme, avslutas med en Parisisk apéro. Tilläggsarrangemang

  Travmässa & Auktion (ca kl 16-22)
  På fredagen pågår den stora TRAVMÄSSAN på Vincennes. Här finner du t.ex många franska uppfödare och hingsthållare representerade, utrustning, teknik, foder och mycket annat. På kvällen börjar AUKTIONEN. Här finns mat och dryck till försäljning. Transport t/r ingår. Tilläggsarrangemang

  Middag på La Mascotte (ca 19.30 – 22.30)
  La Mascotte är ett klassisk brasserie med en historia sedan 1889 på Montmartre-kullen. Än idag är det en populär krog som erbjuder fräscha och lokala produkterna med förträfflig service. Vi äter en 3-rätters middag med några av krogens signaturrätter, meddela ev allergier eller kostavikelser. Ca 5-10 min promenad från ditt hotell. Tilläggsarrangemang

  Moulin Rouge (23.00-01.00)
  Vill du uppleva cabaréerna’s cabaret, föreslår vi att ni avslutar Montmartrekvällen med en färgsprakande show på Moulin Rouge, champagne och show. Ca 10 min promenad från ditt hotell. Tilläggsarrangemang

 • Lördag 28 januari: Grosbois & Cocktailparty

  Grosbois 09.00-13.00 – På morgonen beger vi oss till den fantastiska träningsanläggningen, där man stöter på två- och fyrbenta stjärnor som laddar inför helgens bataljer. Vi besöker tränare och får inblick i den franska travkulturen. Därifrån direkt till Vincennes, om du vill se dagens tävlingar. Annars åter till hotellet och eftermiddagen fri till egna aktiviteter. Ingår i resans pris men ska förbokas!

  Transfer från Vincennes Travbana till Hotellen (kl 17.45) för dig som ska på Dinner-party eller bara vill komma tillbaka till hotellet – trots att sista loppet inte gått.

  Grand Prix Dinner Party på Terrass hotell (ca 19.30 – 23.00)
  En sprudlande kväll med fantastisk utsikt över Paris, god mat, dryck och travprat med gäster.
  Vi har bjudit in Kristin Riise Ödegård, frilansande travjournalist (bla. Equidia, Kanal 75), som bjuder på insidesinformation från fransk media och det senaste inför Prix d’Amérique-startfältet.
  Inkl. aperitif, 3-rätters middag med vin, vatten och kaffe. Tilläggsarrangemang

 • Söndag 29 januari: Prix d’Amérique 2023

  Vincennes 11.00 – 19.30 ca - Nu är det dags! Under eftermiddagen vet vi vem som vinner Prix d’Amérique 2023 och kammar hem segerpokal, ära, berömmelse och 1 miljon euro! I god tid innan invigning och första start är vi på plats. Det blir en lång dag så vi rekommenderar en restaurangplats för din bekvämlighet. Det finns en inomhusläktare men till den har vi inga platsreservationer.

  Du som flyger hem på kvällen bevarar ditt bagage i bussen under dagen. Efter Prix d’Amérique-loppet kör bussen till flygplatsen. Du som stannar till måndagen, återvänder till hotellet efter sista loppet.

  Restaurangplatser på Vincennes - priset inkluderar 4 rätters lunch, vin, vatten och kaffe. Dessutom härlig stämning men var beredd på att det är varmt och trångt! Vi har ett begränsat antal platser reserverade på följande:

  Panoramique: Belägen på 3e våningen med utsikt över banan. Fönsterbord eller långbord på översta avsatsen. Tilläggsarrangemang

  Paddock: Belägen på 2a våningen, enklare typ av restaurang. Terrasserad bordsplacering med utsikt över banan. Tilläggsarrangemang

 • Måndag 30 januari: Paris & hemfärd

  Utcheckning och transfer till flygplatsen för flyg till Stockholm eller Köpenhamn under förmiddagen

Karta

Hotell

Terrass Hotel
Legendariska Terrass Hotel**** i Montmartre -området är svårslaget med sin charm och många trevliga kvarterskrogar att välja på. Hotellet totalrenoverades 2015 och är ett klassiskt sekelskifteshus (fr...
Kontakta oss