24

okt
2017

På spaning i Tryon

Posted By : Equi Tours/ 383

Hej alla!

Nu är vi hemkomna efter en härlig vistelse i USA, där solen sken och inspirationen flödade. Varken jag eller Marie hade tidigare varit i North Carolina och vi ville känna av atmosfären för att verkligen kunna forma och toppa programmet inför resan till WEG 2018! Våra dagar fylldes av hotellbesök, omgivningsspaningar och självklart testade vi det trevliga restaurangutbudet.

North Carolina är beläget i sydöstra USA och är 6 timmar bakom svensk tid, när klockan är 16.00 här hemma är den alltså bara 10.00 där borta. Med lite jetlag i kombination med strålande sol och över 30 graders värme tog vi ett lite lugnare tempo de första dagarna. En stor del av dagarna fylldes av att kika på olika hotell. Eftersom vi kommer att erbjuda både A- och B-paket på resan, precis som vi brukar på denna typ av resa, besökte vi flera boenden med olika standard och läge. Det fanns mycket att välja på och att besöka hotellen gav oss bra information om vilka vi kommer att satsa på.

Städerna vi fokuserade på var Greenville och Asheville. Det är två små-mellanstora städer med 60-80.000 invånare, där Asheville är den något större staden av de två. Båda städerna var väldigt trevliga, karaktäristiska och charmiga. Även människorna var väldigt trevliga och hjälpsamma. Bland annat träffade vi härliga AJ, en färgstark hushållerska som mer än gärna spred glädje omkring sig.

En annan av höjdpunkterna på resan var så klart besöket på Tryon International Equestrian Center. Vilken anläggning! De hade bland annat ett flertal tävlingsbanor utomhus och USA:s största ridhus. Där fanns även många restauranger och flera genomtänkta lösningar med bland annat kyl- och AC-stationer, för att svalka såväl hästar som publik. Inför FEI World Equestrian Games™ kommer anläggningen dessutom att byggas ut ytterligare. I planerna ligger nya ridbanor, utbyggnad av ridhuset, större läktare, effektivare infrastruktur och mycket annat. En del byggande är redan i full gång, andra projekt väntar på stål och annat material innan det kan dra igång. Det var inspirerande att vandra runt på anläggningen och se deras visioner och planer ta form!

Vi passade även på att göra lite utflykter och kollade in olika shoppingmöjligheter och outlets, för att kunna erbjuda trevliga utflykter. Bland annat förälskade vi oss i Lake Lure, en stor sjö inramad av berg och skog. Miljön och omgivningarna var otroligt vackra! Vi besökte även Charlotte, som är den 20:e största staden i USA, och belägen ca en timme från Tryon. Charlotte är en trevlig stad med mest affärsnöje.

Och så måste jag bara nämna vädret igen! Precis som jag skrev inledningsvis hade vi strålande sol hela resan. Jag och Marie var ganska fascinerade över att det var så grön och frodig natur överallt, trots värmen och inget regn. Det visade sig att vi var där under den bästa perioden på året: september och oktober är nämligen de månader då det kommer minst regn. Det känns lovande inför nästa år och det är nog en god idé att packa med både solkräm och solhatt!

Fulla av inspiration och med mer kött på benen tror vi att nästa års resa kommer bli riktigt härlig och vårt program känns väldigt bra. Nu inväntar vi de sista detaljerna från våra partners i USA, innan vi kan lansera resan i sin helhet. Vi är väldigt förväntansfulla och ser fram emot resan och hoppas att ni också är det!

Howdy Ho – let´s go,

Hälsningar Melinda Lindh NIlsson