Skip to main content

Nice & Critérium de Vitesse 2023

Bienvenue à Nice 10-13 mars och njut av vårsolen och fina internationella travtävlingar!


I mars är det vår i Sydfrankrike – en härlig tid att njuta av Franska Rivieran. Du kan gå på marknaden och insupa de härliga dofterna av hav, blommor, kryddor och nyfångad fisk, ta en kaffe i solen och titta ut över det härliga Medelhavet! Det råder en härlig avslappnad stämning, ännu har inte turistsäsongen tagit fart.

Critérium de Vitesse – som markerar avslutet på det franska vintermeetinget – körs på den vackra trav & galoppbanan i Cagnes sur Mer, belägen i utkanten av Nice.  Varför inte njuta en trevlig lunch med utsikt över hästar och hav.

För den som önskar kan man hänga på en privat guidad tur till det "man måste se" i Nice, men också till de delar av Nice som inte turisterna riktigt hittar till. Kanske flanerar förbi antikkvarteren, de nya trendiga kvarteren runt Port Lympia, med unga coola vinbarer och restauranger och där lyxiga yachter och små färgglada "navetter" delar plats i hamnen. Kanske fortsätter vi upp till Place Garibaldi, smakar på ostron på anrika Café de Turin och går vidare till Vieux Nice, dvs Gamla stan, strosar i de mysiga gränderna, tar une café och tittar på folk vid något av torgen. Under tiden bjuds på tips om de bästa vinbarerna, de charmigaste franska kvarteren och de bästa och mest prisvärda restaurangerna.

På lördagen har du möjlighet att utforska Nice på egen hand - kanske besöka något av stadens muséer med konstverk av de stora mästarna Marc Chagall eller Matisse. Eller bara hänga på Promenad d'Anglais och njuta av folklivet. Du kan också hänga med på en utflykt till Monaco med stopp för lyxig lunch i den vackra medeltidsbyn Eze, högt beläget uppe på klipporna med betagande utsikt över Franska Rivieran och medan vi kör vidare utmed den vackra och berömda kustvägen berättar vår guide mer om den azurblå kusten och dess spännande historia. 

Vi ser fram emot en inspirerande vårresa till Cote d'Azure, fylld med intressanta travlopp, trevlig gemenskap och riktigt god mat & dryck! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Torsdag 9 mars: Förläng er vistelse 1 dag

  Du kan välja att förlänga helgen med att lägga till en natt och ankomma till Nice redan på torsdagen.

  Pris på förfrågan!

 • Fredag 10 mars: Ankomst, Sightseeing, vin och mat

  Ankomst till Nice under dagen, vi tar emot dig på flygplatsen (gäller vid ankomster med rekommenderade flyg nedan) och sedan en kort transfer in till stan och vårt 4-stjärniga hotell med perfekt läge invid strandpromenaden och Gamla stan.

  På eftermiddagen bekantar vi oss med staden genom en guidad stadspromenad, där du får höra intressanta historier om Nice - visste du t.ex. att staden tillhört Italien från och till under många år och blev slutligen fransk så sent som år 1860?

  Gemensam välkomstmiddag på restaurang i närheten av vårt hotell, genuint à la Nice!

 • Lördag 11 mars: Ledig dag eller lyxig lunch & Monaco

  Frukost på hotellet. Dagen till förfogande för egna upptäckter

  ELLER

  Utflykt - Lyxig lunch & Monaco
  Minst en gång i livet ska man besöka Monaco, och då gärna rama in besöket med guldkant. Vi startar från Nice kl 12.00. Vår svenska guide, som sedan många år är bosatt i Nice, berättar om denna färgstarka del av Frankrike, medan vi kör den vackra och berömda kustvägen. Vi stannar i Eze, där vi äter lunch på den fantastiska restaurangen på Chateau Eza med magisk utsikt över Medelhavet (omnämnd i Guide Michelin) https://www.chateaueza.com/en .
  När vi avslutat vår lunch och sett oss mätta på utsikten, fortsätter vi till Monaco. Efter en kort och övergripande guidning av bl.a slottet och det berömda Casinot, får ni lite tid att spendera på egen hand. Hemresa via motorvägen. Åter på hotellet vid 19-tiden. (OBS! Tilläggsarrangemang)

 • Söndag 12 mars: Trav med lunch & utsikt

  Frukost på hotellet.

  Vid lunchtid beger vi oss med transfer till travbanan ”Hippodrome de Côte d’Azur”, välj om du vill strosa runt och se loppen på publikplats eller sitta ned och äta en god 3-rätters lunch i restaurangen.

  Vi har reserverat plats i restaurangen med fantastisk utsikt över travbanan, hästar och Medelhav (OBS! tilläggsarrangemang).

  Transfer tillbaka till hotellet efter tävlingarna slut.

 • Måndag 13 Mars: Hemresa

  Frukost på hotellet och utcheckning senast kl 12.

  Njut av en lugn förmiddag och en kaffe i solen.

  Transfer till flygplatsen för dig som reser hem med rekommenderade flyg/tider nedan.

 • Rekommenderad flygtider

  Resan hit: vi rekommenderar följande flyg med SAS
  Boka din resa på egen hand (eller kontakta oss om du vill ha hjälp).

  Vid dessa ankomster/avresor får du transfer & assistans.

  10 mars Stockholm – Nice 08.20 – 11.25
  10 mars Köpenhamn – Nice 11.35 – 14.00

  13 mars Nice – Stockholm 15.55 – 19.00
  13 mars Nice – Köpenhamn 14.50 – 17.15

Hotell

Le Beau Rivage
Bakom den eleganta fasaden finner du ett hotell med modern design i en chic och raffinerad atmosfär trogen Nices identitet. Beläget i hjärtat av den gamla staden Nice, mellan Cours Saleya och blomster...
Kontakta oss