Kentucky Futury, Lexington 2022

Kentucky Futury - Lexington USA, 4-10 Okt 2022

Superveckan för alla travfantaster!

Kentucky – området känt för sina milslånga kuperade hagar – ett riktigt hästmecka! I oktober är det åter igen dags för vår populära travresa till Lexington, Kentucky, för en djupdykning i amerikansk travsport. Under veckan gör vi flertalet intressanta studiebesök hos travtränare och stuterier, besöker auktionerna på Fasig Tipton, ser många fina lopp på The Red Mile och inte minst Kentucky Futurity, där den bästa 3-åringen ska koras. Vår kunniga travciceron delar dessutom med sig av allt ni kan tänkas vilja veta om amerikanskt trav.

Väl på plats kan vi inte annat än att också besöka galoppbanan Keeneland och ett av alla stora galoppstuterier som finns här. För oss hästfantaster är det kul att se likheter och olikheter inom trav och galopp; och imponeras av fler magnifika anläggningar. Dessutom besöker vi ett Bourbon-destilleri; det är inte för inte som Kentuckys bourbon-kultur är världskänd!

På de lediga dagarna finns det mycket annat spännande att se och göra i området, utifrån intresse. Bland annat det stora Kentucky Horse Park med sina museum och monument, flera shoppingcenter och läcker natur. Vår reseledare tipsar och hjälper gärna er på plats, för att ni ska få ut precis det ni vill av resan.

Vi har ett färdigt paket med hotell, bekväma transporter och alla studiebesök.

Bor gör vi på anrika Hotel Campbell House, med gångavstånd (15 min promenad) till The Red Mile.

Välkommen till Kentucky i oktober 2022!

Dagsprogram

 • Tisdag 4 oktober: Ankomst

  Flyg bokas på egen hand eller med hjälp av oss - från Stockholm till Cincinnati. Därifrån ca 90 min transfer med buss till Lexington, ankomst på kvällen.
  Det går också att flyga till Lexington för en kortare marktransfer till hotellet, men generellt lite högre pris på biljetten.

 • Onsdag 5 oktober: Introduktion & Auktion

  Frukost på hotellet.
  På grund av tidsomställningen är du säkert morgonpigg! Vi tar tillfället i akt och samlas direkt efter frukost för gemensam promenad till the Red Mile. Här är det full aktivitet både på stallbacken och banan, där topphästarna som ska starta i helgen går både joggingturer och snabbjobb mitt i veckan.

  Senare under förmiddagen blir vi hämtade med buss för en rundtur i centrala Lexington och dess omgivningar. Vi gör ett stopp vid den kända skulpturparken ”Lexington Horse Park” och får sedan lite fri tid att utforska Lexington på egen hand. Här finns flera trevliga restauranger och en tidig lunch brukar sitta fint.

  Tidig eftermiddag besöker vi ett välrenommerat bourbondestilleri, för guidad rundtur och provsmakning. Därefter åter till hotellet till lite siesta.

  På kvällen besöker vi Fasig Tipton tillsammans, för 2022 års selected yearling sale. Transfer t/r

 • Torsdag 6 oktober: Studiebesök & Trav på the Red Mile

  Frukost på hotellet.

  Idag väntar intressanta studiebesök! Vi planerar att besöka två farmer med svensk-anknytning: Hunterton Farm at Stoner Creek och ACL Stuteri, mer information om besöken kommer närmre inpå avresa. Lunch ingår under dagen.

  Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Det är tävlingar på Red Mile och auktioner på Fasig Tipton på kvällen.

 • Fredag 7 oktober: Fokus på Galopp – Studiebesök & Keeneland Galopp

  Frukost på hotellet.

  Idag på morgonen besöker vi det vackra fullblodsstuteriet Coolmore at Ashford Stud, där vi får se fina hingstar och ta del av deras historia. Här står flera amerikanska galopp-legender och avelssystemet brukar leda till flera intressanta diskussioner.

  Åter till Lexington, på The Red Mile är det tävlingar hela eftermiddagen, första start 13.00.

  På kvällen arrangeras en gemensam middag på en av Lexingtons finfina Steak-house (tilläggsarrangemang).

 • Lördag 8 oktober: Ledig dag

  Frukost på hotellet.
  Idag har du inga tider att passa - det är tävlingar på Red Mile under eftermiddagen med första start kl 13.

  Vill du se mer galopp kan vi varmt rekommendera tävlingarna på Keenland Racetrack idag, första helgen för säsongen och det kommer att vara mycket folk och härlig stämning!

 • Söndag 9 oktober: Kentucky Futurity

  Frukost på hotellet.
  Idag är den stora tävlingsdagen på the Red Mile och dagen spenderas enligt önskemål.
  Kentucky Futurity, dagens största lopp, är ett travlopp för treåriga varmblodiga hästar. Loppet är ett sprinterlopp över 1609 meter med autostart. Förstapris är 500 000 dollar och Kentucky Futurity räknas som världens äldsta klassiska travlopp.

  På kvällen samlas vi som vill för en spontan sista middag tillsammans

 • Måndag 10 oktober: Hemresa

  Frukost på hotellet.
  Dags att checka ut för denna gång. Transfer till Cincinnati flygplats för vidare hemresa. Åter i Sverige tisdag förmiddag 11 oktober.

Hotell

The Campbell House Lexington
The Campbell House Curio – A Collection by Hilton Som vanligt erbjuder vi stora fina rum på klassiska ”the Campbell House Curio” som nyligen har renoverats. Du bjuds på continental frukost varje morgo...