Dagsprogram

 • Tisdag 4 oktober: Ankomst

  Flyg bokas på egen hand eller med hjälp av oss - från Stockholm till Cincinnati. Därifrån ca 90 min transfer med buss till Lexington, ankomst på kvällen.
  Det går också att flyga till Lexington för en kortare marktransfer till hotellet, men generellt lite högre pris på biljetten.

 • Onsdag 5 oktober: Introduktion & Auktion

  Frukost på hotellet.
  På grund av tidsomställningen är du säkert morgonpigg! Vi tar tillfället i akt och samlas direkt efter frukost för gemensam promenad till the Red Mile. Här är det full aktivitet både på stallbacken och banan, där topphästarna som ska starta i helgen går både joggingturer och snabbjobb mitt i veckan.

  Senare under förmiddagen blir vi hämtade med buss för en rundtur i centrala Lexington och dess omgivningar. Vi gör ett stopp vid den kända skulpturparken ”Lexington Horse Park” och får sedan lite fri tid att utforska Lexington på egen hand. Här finns flera trevliga restauranger och en tidig lunch brukar sitta fint.

  Tidig eftermiddag besöker vi ett välrenommerat bourbondestilleri, för guidad rundtur och provsmakning. Därefter åter till hotellet till lite siesta.

  På kvällen besöker vi Fasig Tipton tillsammans, för 2022 års selected yearling sale. Transfer t/r

 • Torsdag 6 oktober: Studiebesök & Trav på the Red Mile

  Frukost på hotellet.

  Idag väntar intressanta studiebesök! Vi planerar att besöka två farmer med svensk-anknytning: Hunterton Farm at Stoner Creek och ACL Stuteri, mer information om besöken kommer närmre inpå avresa. Lunch ingår under dagen.

  Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Det är tävlingar på Red Mile och auktioner på Fasig Tipton på kvällen.

 • Fredag 7 oktober: Fokus på Galopp – Studiebesök & Keeneland Galopp

  Frukost på hotellet.

  Idag på morgonen besöker vi det vackra fullblodsstuteriet Coolmore at Ashford Stud, där vi får se fina hingstar och ta del av deras historia. Här står flera amerikanska galopp-legender och avelssystemet brukar leda till flera intressanta diskussioner.

  Åter till Lexington, på The Red Mile är det tävlingar hela eftermiddagen, första start 13.00.

  På kvällen arrangeras en gemensam middag på en av Lexingtons finfina Steak-house (tilläggsarrangemang).

 • Lördag 8 oktober: Ledig dag

  Frukost på hotellet.
  Idag har du inga tider att passa - det är tävlingar på Red Mile under eftermiddagen med första start kl 13.

  Vill du se mer galopp kan vi varmt rekommendera tävlingarna på Keenland Racetrack idag, första helgen för säsongen och det kommer att vara mycket folk och härlig stämning!

 • Söndag 9 oktober: Kentucky Futurity

  Frukost på hotellet.
  Idag är den stora tävlingsdagen på the Red Mile och dagen spenderas enligt önskemål.
  Kentucky Futurity, dagens största lopp, är ett travlopp för treåriga varmblodiga hästar. Loppet är ett sprinterlopp över 1609 meter med autostart. Förstapris är 500 000 dollar och Kentucky Futurity räknas som världens äldsta klassiska travlopp.

  På kvällen samlas vi som vill för en spontan sista middag tillsammans

 • Måndag 10 oktober: Hemresa

  Frukost på hotellet.
  Dags att checka ut för denna gång. Transfer till Cincinnati flygplats för vidare hemresa. Åter i Sverige tisdag förmiddag 11 oktober.