04

Maj
2018

Intervju med Nina Christensson

Posted By : Equi Tours/ 505

Följ med på en upptäcktsfärd till Baskien, området som sträcker sig över norra Spanien och sydvästra hörnet av Frankrike, med den mat-galna staden San Sebastian som en självklar huvudingrediens. Med på resan följer Nina Christensson, matentreprenör, Malmös krog-drottning och mamma till bland annat Smak och Bastard. Nina har gjort många privata matresor genom åren för att få inspiration och idéer, och nu följer hon alltså med till Baskien för att svara på era frågor och dela med sig av sina intryck. Vi passade på att fråga henne om vad som är så speciellt med Baskien. Läs intervjun här:

Hej Nina,

Har du besökt San Sebastian med omnejd tidigare? 
Ja, det har jag! Jag har varit i Bilbao och San Sebastian en gång tidigare, men jag älskar redan området. Jag ser en mångfald av matmänniskor i en magiskt vacker del av Spanien. Jag hoppas jag får många fler tillfällen att besöka och upptäcka Baskien med omnejd!

Vad är det som är unikt med Baskien / San Sebastian? 
San Sebastian är Gastronomi i världsklass, med Pintxos, Michelin-restauranger, lokala barer, vackra stränder och surfparadis. Här finns flera små hål i väggen att njuta av och häftiga tapasbarer som Bar Zeruko och A Fuego Negro.

Varför har just denna region lyckats med att profilera sig som ”mat-mecka”, tror du?
Dels tillgången på bra råvaror och dels passionen hos människorna. Baskien har allt jag älskar: maten, människorna, storstaden, naturen, stranden och absolut kulturen. Wow så häftigt!

Vad ser du mest fram emot på denna resa?
Jag ser fram emot att få strosa fram på de små gatorna och njuta. Jag längtar också efter att en än gång få uppleva ett Baskien med människor som älskar mat, natur och kultur. Enkelt och njutbart.

 

Läs mer om resan här: Matresa till Baskien 2018