05

jun
2018

Intervju med domaren Jan-Ove Olsson

Posted By : Equi Tours/ 255
Häng med SWB till Danmark och inspireras av de internationella dressyrtävlingarna med World Cup i Herning. Dessutom gör vi även intressanta studiebesök hos både Helgstrand Dressage och Blue Hors.

Med på resan följer SWBs mycket erfarne exteriör- och gångartsdomare Jan-Ove Olsson. Jan-Ove är även dressyrdomare och uppskattad tränare runt om i landet. Han har dömt hingstar på både svenskt och utländska bruksprov, tävlat i framförallt dressyr men även hoppning och fälttävlan och bedriver egen avel i liten skala. Meritlistan kan göras lång!

Vi tog en pratstund med Jan-Ove. Läs vad han ser fram emot på resan här:

Hej Jan-Ove,

I oktober är det dags för SWBs medlemsresa till Herning med World Cup-dressyr – vad ser du själv mest fram emot på resan?
Främst ser jag fram emot att tillsammans med andra “hästentusiaster” få se bra underhållande sport, säkert med en del blivande världsstjärnor i startlistan. Naturligtvis även besöket hos Andreas Helgstrand på hans mycket imponerande anläggning.

Du är en erfaren dressyrdomare och kommer bland annat att läktarguida på denna resa – vad kan vi förvänta oss att du kommenterar?
Jag kommer på läktarguidningen att ge en inblick hur en domare tänker och för sig själv kommer fram till de beslut vi fattar i form av poäng och kommentarer. Ibland kommer jag också att ta på mig tränarens “glasögon” och kommentera hur man kan över tid utveckla vissa saker hos de olika hästarna och ryttarna.

Vad tror du att resenärerna främst kommer att få med sig hem från denna studieresa?
En härlig dos av energi genom samvaron ihop med andra hästentusiaster och alla härliga intryck från fina stall, vackra hästar och skickliga ryttare.

 

Lär mer om resan här: SWBs medlemsresa, World Cup i Herning