29

apr
2020

“Hästemestra” i Skåne

Posted By : Equi Tours/ 207

”Hästemester”.
Häst-hemester.

Vi erkänner. Namnet är inte det bästa, men det gav oss ett gott skratt. Förhoppningsvis kan vi bjuda på ett också. Leende smittar.

Desto bättre är konceptet. Vi är fortfarande i planeringsfas, men vill redan nu lyfta de kommande resor vi planerar, på hemmaplan, i Skåne. Vi vet att många semesterplaner har grusats och vi hoppas här kunna fylla ett hål och erbjuda härliga hästrelaterade upplevelser på hemmaplan. Samtidigt passar vi på att gynna och stötta lokala aktörer. Vill du göra det med oss?

Varför resor på hemmaplan?
Det är tuffa tider för rese- och besöksnäringen, såhär mitt i pågående pandemi. Såväl vi som flera branschkollegor kan vittna om detta. I en surrealistisk vardag, där alla reseförfrågningar försvann över en natt, satte vi oss ner och frågade oss ”Hur kan vi fortsätta leverera trevliga resor till våra kunder, när vi är begränsade av restriktion på restriktion?”. Vi brinner för att skapa upplevelser i världsklass; det är inget som försvinner över en natt. Resor, Passion & Expertis, helt enkelt.

Sverige är ett vackert land med mycket att erbjuda. Vi har starka kulturer och traditioner kopplade till häst, oavsett som det gäller trav, galopp, ridsport eller andra discipliner. Här finns mycket att lära och inspireras av. Vi har också flera passionerade små aktörer beroende av inkommande turism, oavsett om det är en familj från Tyskland eller en grupp från Kina. Vi vill ta vara på det, hjälpa och stötta, men också själva kunna njuta och fascineras av deras hantverk.

Därför jobbar vi just nu fram ett par resor förladga här i Sverige. Vi vill ge er ett alternativ till hemma-semestern. Applicera konceptet från till exempel våra klassiska Normandie-resor på hemmaplan. Det kanske inte är lika exotiskt som San Sebastian eller Normandie, men det finns lika mycket spännande innehåll! Allt är inte riktigt färdigt än, men ni kan redan nu anmäla intresse, för att få första tjing när vi har mer information om resorna. Vi hoppas att ni gillar våra upplägg och tar gärna emot era tankar.

Upplev något nytt – Hästemester i Skåne!
Vi börjar på vår hemmaplan Skåne, som också är Sveriges mest hästtäta län (SCB, 2017). Här hittar vi stora stuterier och avelsanläggningar, tränare och ryttare inom alla discipliner, ridsport, trav och galopp. Dessutom bjuder Skåne också vacker natur, fantastiska eldsjälar och läckra ekologiska verksamheter med närproducerade delikatesser. Ett platt rapsfält symboliserar ofta Skåne, men tro oss, här finns så mycket mer än det!

Närheten till allt ger oss dessutom möjlighet att hinna se och uppleva mycket på kort tid, utan att för den delen stressa. På sin semester behöver man trots allt också återhämtning och en liten sovmorgon då och då.

Vi planerar
• en sommarresa med fokus på ridsport, som kombinerar trevliga ridsportsrelaterade besök med ”det goda livet” – mat, konst och hantverk, allt inramat i läckra miljöer.
• en mer renodlad avels- och studieresa med fokus på ridsport, som kommer gå senare i höst.
• en trevlig resa med travtävlingar (förhoppningsvis), studiebesök och andra spännande sevärdheter.

Dessutom skräddarsyr vi gärna gruppresor, kickoffer och annat för företagsgrupper, organisationer och privatgrupper på förfrågan. Med vår mångåriga erfarenhet, personliga service och breda nätverk sätter vi guldkant på er tillvaro! Hur vill ni förgylla sommarsemestern eller kicka igång hösten?

Säkerhet i fokus
Självklart är säkerhet en av våra största prioriteringar. Vi behandlar Covid-19 med största respekt och ödmjukhet och följer myndigheternas råd och rekommendering. För att vi ska slippa trängsel och kunna hålla större avstånd kommer våra grupper vara lite mindre. Har du några frågor eller känner dig osäker inför en resa i grupp, kontakta oss så hittar vi tillsammans lösningar!

Programmet till resorna är ännu inte helt klara, men ni kan redan nu anmäla ert intresse!

Anmäl intresse genom att svara på detta mail. Du kan också kontakta oss på [email protected] eller 040 29 88 08.

Under rådande omständigheter har vi något längre svarstider än normalt.

Ridsport & Sommar i Skåne – en resa som ger mersmak!

Följ med och njut av Skånes bästa – vi bjuder in till en resa med spännande Ridsportsbesök och ”det goda livet”. Vårt program är förlagt 6-8 augusti, och ger dig möjlighet att bekvämt upptäcka och inspireras under semestern hemma i Sverige.

Vi förhandlar just nu med flera spännande besök, välkända ryttare och ridsportsanläggningar. Dessutom kommer resan att fyllas av besök hos passionerade aktörer, som vi gärna stöttar i dessa hårda tider, och som arbetar med närproducerade delikatesser, konst och mycket mer.

Bor gör vi på Kiviks hotell, vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet. Här det är lätt att njuta & koppla av!

HugoÅbergs Jägersro  – en minisemester med spännande trav, intressanta besök och skånsk gastronomi

Om det vill sig väl, kanske vi kan se travtävlingar live mot slutet av sommaren. Vi tar sikte på nästa stora internationella travhändelse som ligger oss varmt om hjärtat – Hugo Åbergs på Jägersro den 28 juli. Vi vill gärna uppmärksamma SKÅNE som ett väldigt bra alternativ till såväl Normandie som Kentucky – här finns massor av hästar, uppfödare och tränare. Dessutom prisbelönta krogar, vingårdar och fina stränder.

Ur programmet :
• Intressanta besök hos framgångsrika uppfödare & tränare
• Lunch & besök på smultronställen i Skåne, dit hade du kanske aldrig själv hittat
• Hotellvistelse vid havet 2 nätter
• Hugo Åbergs på Jägersro – under förutsättning att vi vid denna tidpunkt får besöka travbanan som publik. Entré och restaurangplats

Avelsresa i Skåne – en intensiv resa för den passionerade!

I slutet på oktober planerar vi en långweekend som verkligen luktar häst! Vi besöker flera stuterier, hingsthållare, tränare och ryttare, fokus hoppning och dressyr, för att samla in ordentligt med ny inspiration och kunskap inför avelssäsongen 2021. Kanske vi även åker över till Danmark och kollar på hingstar? Räkna med mycket snack om härstamningar och unghästbedömningar!

Programmet till resorna är ännu inte helt klara, men ni kan redan nu anmäla ert intresse!

Du kan också kontakta oss på [email protected] eller 040 29 88 08.

Under rådande omständigheter har vi något längre svarstider än normalt.