Dagsprogram

 • Måndag 1 augusti: Ankomst & bussfärd till New Jersey Shore

  Ankomst till New York under tidig eftermiddag. Vi samlas på flygplatsen där vi och vår ciceron Ove Konradsson möter upp. Bussfärd österut (ca 1 timme) till New Jersey shore, badparadiset för alla i den här regionen. Vi checkar in på ett trevligt beach-hotell och har tid till ett dopp i havet eller annan aktivitet.

  På kvällen arrangeras en gemensam middag om intresse finns.

 • Tisdag 2 augusti: Heldag studiebesök i Amerikansk/Svenska Travvärlden

  Efter en snabb och lätt frukost, beger vi oss ut med buss och vår ciceron Ove i Amerikansk/svenska travvärlden. Under tisdagen och torsdag förmiddag, planerar vi besöka några svenska och några amerikanska tränare, Åke Svanstedt, och Markus Melander är aktuella svenska tränare liksom Nancy Johanson och Per Englund på Millenium Farm. Linda Toscano och Ron Burke är två av de amerikanska tränare vi är nyfikna på.

  Vi planerar också besöka Southwind Farm där finns Muscle Hill, Resolve, Tactical Landing och Walner bland andra fina hingstar.

  Åter på hotellet sen eftermiddag så tid finns att njuta av strand och hav. Kvällen fri.

 • Onsdag 3 augusti: Ledig dag på stranden eller heldag till Hanover Shoefarm

  Ta en dag ledigt och njut av havet och atmosfären bland semestrande NewYork-bor…
  ..eller följ med på fler studiebesök i travets tecken. Bered dig på en lång dag! Vi beger oss av tidigt för att nå den legendariska farmen vid lunchtid. Vi får en rundvisning och spenderar ett par timmar här. Lunch planeras under eller efter besöket.

  Om tiden medger gör vi även ett besök på New Bolton Center där vi besöker Sue McDonald som forskar kring hästars beteende. Vi får se hennes vildhäst-flock. Åter på hotellet kring 20.00.
  Tilläggsarrangemang, pris 1500 kr (minst 12 personer)

 • Torsdag 4 augusti: Studiebesök – Manhattan & Mingel

  Avresa från Spring Lake, vi planerar ett intressant besök under förmiddagen, kanske beger vi oss till Takter’s Millenium farm för ett besök hos Nancy Johanson och Per Englund som nu driver träningen här. Vi får se hela den fantastiska farmen med stallar, träningsbana och egen frihetsgudinna! Vi ser fram emot att få höra hur de båda tränarna ser på träning, tävling och framtiden.

  Tidig eftermiddag kommer vi till Manhattan, incheckning på hotellet.

 • Fredag 5 augusti: Sightseeing & Segeltur runt Manhattan

  På morgonen är det dags för en heltäckande Stadsrundtur på Manhattan med buss. Vår svensktalande lokalguide berättar fängslande om allt vi passerar, som t.ex Battery Park med färjan ut till Frihetsgudinnan, Chinatown, Greenwich Village, Rockefeller Center och inte minst Harlem, som har fått en renässans! Ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med staden och höra många roliga historier om dess invånare (tilläggsarrangemang, se nedan)

  På kvällen tar vi med er på en segeltur runt Manhattan. När solen börjar gå ner, bordar vi den vackra trä-båten, seglen hissas och vi glider ljudlöst ut i den ljumma kvällen. Det är härligt att komma från stadens alla ljud, samtidigt som det bjuds en fantastisk utsikt över Manhattan och Liberty Island med Frihetsgudinnan. Drinkar serveras ombord (tilläggsarrangemang)
  Om intresse finns, bokar vi bord på trevlig restaurang i närheten för den som vill äta middag tillsammans efter seglatsen.

 • Lördag 6 augusti: Hambletonian Day på Meadowlands!

  Finaldag på the Meadowlands, den absolut bästa 3-åringen skall koras! Dessutom Hambo Oaks där de bästa 3-åriga stona tävlar. Som sig bör på en stor tävlingsdag får vi se många bra lopp under dagen.

  Transfer till Meadowlands på förmiddagen för en heldag med sport, spel, mat och dryck. Det blir rundvandring på banan och stallområdet, därefter är det uppdukat en härlig lunch-buffé på en av Terrasserna. Det blir en fullspäckad dag med trav- och pacerlopp av högsta klass. Program och entré ingår liksom returtransfer till Manhattan efter tävlingarnas slut.

 • Söndag 7 augusti: Ledig förmiddag & Hemresa

  Ta en promenad i Central Park, besök ett museum eller ät en härlig brunch. Buss till flygplatsen avgår på tidig eftermiddag för kvällsflyg tillbaka till Skandinavien. Hemkomst under fm den 8 augusti.

  Vill du ha lite mer tid i New York? Lägg gärna till en eller ett par nätter. Kontakta oss för prisuppgift.