20

jun
2019

Hambletonian 2019 – våra svenska hopp

Posted By : Equi Tours/ 275

Sommaren är här och med den årets resa till Hambletonian – som närmar sig med stormsteg! Svenska tränare har ändå sedan Sören Nordin och i än högre grad Jimmy Takter satt sin prägel på världens viktigaste travlopp Hambletoninan. 2019 är inget undantag – snarare det är mer troligt än någonsin att det blir svensktränad och till och med stora chanser till svenskägd seger i den 94:e upplagan av ”Hambot”.  Equi Tours kommer på vår resa besöka de svenska tränarna med störst chanser att vinna evig ära samt så klart sitta på bästa estrad för att jobba in en svensk tränarseger i detta prestige och mytompsunna lopp!

Lite om de svenska chanserna:

Marcus Melander
Den unge svensken med äkta travstam har har gjort succé som tränare i USA. Redan i fjol hade han 2 finalister under sin egentligt första 3-års årgång i USA. I år ser det fantastiskt förspänt ut och han tränar de tre största förhandsfavoriterna. Marcus tränar av USTA första rankade Gimpanzee e. Chapter Seven, som är den nya toppavelshingsten i Nordamerika. Han tränar också fartfenomenet Green Manalishi e. Muscle Hill. Båda dessa är något av underdjur som alla tränare skulle älska att ha i sitt stall, men inte nog med det. Marcus Melander tränar också det största underdjuret av dem alla Greenshoe e. Father Patrick, som nyligen vann lopp så tidigt på säsongen på 1.08,8. Får Greenshoe vara frisk är han en mycket sannolik vinnare av det 94 Hambot. Märkligast av allt – alla ägs av Stall Courant. Vi besöker Marcus och Melander-klanen på deras fantastiska farm den 31/7.

Nancy Johansson
Jimmy Takters dotter, gift med catchdrivern Markus Johansson, har också sin travstam i ordning. Hon har fått den svåra, ja näst intill omöjliga uppgiften att axla och ta över Jimmy Takters mantel, men hon har gjort det enastående ändå. Nancy, som huserar på Takters Milennium Farm, har tränat fram flera storstjärnor inom trav- men är kanske ännu mer framgångsrik inom passgångare. Nancys största Hambo-hopp är fjolårets Peter Haughton vinnare Don´t Let em e. Muscle Hill. Nancy besöker vi den 1/8.

Per Engblom
Den Mantorpsbördige Per har efter lång och trogen tjänst hos Jimmy Takter fått äran att ta över halva Milennium Farm av Jimmy. Per har redan visat att han lärt av mäster Jimmy och har i år vunnit det största loppet hittills: Dexter Cup med sin Cantab Hall-son Osterc. Per själv framhåller också Super Schissel e. Jimmy Takters gamla stjärna Uncle Peter, som en annan potentiell Hambohäst. Vi besöker Per den 1/8.

Åke Svanstedt
Vad vore en USA resa utan att besöka Kung Åke. Vi åker dit den 31/7 och brukar bli kungligt mottagna. Åke har som vanligt stallet fullt av talanger, men han tävlar inte sina 2-åringar så hårt och är därför en outsider i årets Hambletonian. Cavill Hanover är dock en häst som Åke tror har kapaciteten att vara i final i det 94:e loppet. Cavill är efter Åkes favorithingst Muscle Mass. Han har ju en annan världsstjärna efter honom: Sixpack.

Southwind Farm och Muscle Hill
Vad vore en resa i travets tecken i USA utan ett besök på soutwind Farm. Stuteriet där travsportens kanske största stjärna både på banan och i avelsboxen finns – Muscle Hill.
Vi åker dit tar ett foto på oss och legendaren. Kollar på övriga hingstar och stuteriets fina 1-åringar samt vandrar runt på den vackra platsen. Vi besöker dem den 31/7.

Hambletoniandagen – lördag 3/8. Vi åker dit  på tidiga förmiddagen och möter den förväntansfulla stämningen, flaggorna som vajar i vinden, reder ut eventuellt kaos i entrén och sätter oss på den egna läktaren och njuter alla oerhört fina trav- och passgångarloppen utöver Hambletonian. Det är sista gången försök och final körs samma dag, så upplevelsen blir historisk.

Magiska dagar i New York. Vi har kanske sparat det bästa till sist. Trav i all ära men The Big Apple är något av städernas stad. Att bara få vara där ett par dagar i sitt liv berikar och ger perspektiv – Fantastiskt!

Du hänger väl med oss till New York? Vi har endast ett par platser kvar på den långa resan med alla fina studiebesök. Sista anmälningsdag är passerad, så kontakta oss snarast om du vill ha en plats!


Hambletonian 2019

 Lantbruksresa, lantbruksresor, studieresa