Galopp Newmarket och Ascot, Okt 2022

Galoppresa till Newmarket & Ascot 

12 - 16 oktober 2022, med Champions Day

Följ med Svensk Galopp och Svenska Jockeyklubben på en exklusiv galoppresa till England!

 
Vi beger oss till hjärtat av Brittisk Galoppsport – Newmarket, där vi djupdyker i historia, avel, träning och utbildning. Med hjälp av Kirsten Rausing får vi många dörrar öppnade för unika besök. Dessutom bjuder Kirsten in oss till besök och lunch på Lanwades Stud på fredagen.
 
 På programmet står också ett besök på Ascot och live racing då det är Champions Day den 15 oktober – en av resans höjdpunkter!
 

Foto: Amie Karlsson

Dagsprogram

 • Onsdag 12 oktober : Ankomst & Auktion

  Ankomst till London Heathrow. Vi stiger på den chartrade bussen för färd till Newmarket.
  Vi stannar till på vårt hotell – läckra Bedford Lodge & spa– för att ställa av bagaget och sträcka på benen – innan vi fortsätter till Tattersalls där det händelsevis är auktioner idag. Det finns även möjlighet att äta lunch i the Green Room.
  På eftermiddagen får vi en guidad tur på Tattersalls och kan därefter spendera fri tid att titta på auktionen. Transfer tillbaka till vårt hotell där vi checkar in på våra rum och kan fräscha upp oss.
  Gemensam middag på Bedford Lodge (dryck tillkommer)

 • Torsdag 13 oktober : Studiebesök

  Frukost och därefter avresa med buss och lokal guide från Discover Newmarket

  Idag har vi många intressanta besök att se fram emot. Vi får en övergripande guidad tur av Newmarket följt av besök hos en topp-tränares stall. Vi stannar sedan till för en förmiddagskaffe innan besök på the British Racing School.

  Vid lunchtid ankommer vi till National Stud där vi börjar med att äta lunch på Wavetree Coffee House, följt av en guidad tur av National Stud inklusive the Lecture Theatre.
  Eftermiddagen bjuder även besök på National Horse Racing Museum och guidad tur av Palace House.

  På kvällen planerar vi för ett besök och middag på The Jockey Club Rooms, för drink, guidad tur och middag (tillägg ca 1200 kr pp inkl dryck)

 • Fredag 14 oktober: Studiebesök & Windsor

  Frukost på hotellet och utcheckning. Bagaget tar vi med oss i bussen.

  Är du i Newmarket måste du besöka Gibsons Saddlers – titta! Känn! Lukta! köp?
  Sedan planerar vi ett besök hos St Simon Stud för att se ston och föl. Därefter kommer vi till Lanwades Stud för besök och vi får se fyra hingstar. Vi blir bjudna på lunch av Kirsten Rausing, som trevlig avslutning på Newmarket-delen av denna resa.

  Tidig eftermiddag beger vi oss med buss till den västra delen av London, ankommer till vårt hotell i Windsor på tidig kväll. Efter incheckning på hotellet har du kvällen ledig för egna upptåg och middagsplaner. Om intresse finns, arrangerar vi en gemensam middag på lokal restaurang.

 • Lördag 15 oktober: Ascot, Champions Day

  Frukost och lite sovmorgon

  Vi beger oss med buss till Ascot för en heldag i galoppens tecken.
  Inträde och lunch kommer att erbjudas, priser och info kommer under sommaren (juli-aug)

 • Söndag 16 oktober: Hemresa

  Utcheckning och avresa från hotellet.

  Transfer till Heathrow flygplats för hemresa

Hotell

Bedford Lodge Newmarket Spa Hotel
Hotel - Bedford Lodge, 4-stjärnigt härligt hotel i hjärtat av Newmarket 2 nätter i delat dubbelrum med King-bed (stor dubbelsäng). Frukost ingår. Mot tillägg – Rum för eget bruk (enkelrum) Mot tillägg...