19

sep
2019

Equi Tours tar sig an Las Vegas!

Posted By : Equi Tours/ 209

Av Marie Nyberg:

Med flygskammens rodnad på mina kinder har jag tillbringat en vecka i Las Vegas. Huvudanledningen till min resa var den stora turist- och mötesmässan IMEXAmerica. Här träffas eventmanagers, projektledare och andra nyckelpersoner sina leverantörer av hotell, eventbolag, turistbyråer, kongressbyråer och andra leverantörer till besöksnäringen

 

Att få tillgång till fysiska möten, att kunna titta varandra i ögonen, känna efter om det var ett bra fast handslag eller kanske ”en död fisk” din nya arbetspartner bjöd på, är en ovärderlig ynnest. Vi sitter dagligen framför våra skärmar och ser bara skrivna ord på olika språk, som når oss i en aldrig sinande ström av e-post. Tänk då vilken lycka att på tre dagar kunna boka in och träffa riktiga människor, dela erfarenheter, ge och ta emot tips o idéer för att sedan kunna mötas över en drink på kvällen och diskutera världsproblem.

 

Själv är jag mest intresserad av att samarbeta med små lokala hotell och företag. Här är det lättare att hitta eldsjälar, de som tror på hållbarhet och inte bara av innebörden att skippa sugröret och använda samma handduk två dagar i rad. Utan även att använda lokala företag som samarbetspartners, göra sociala insatser i sitt närområde och engagera personalen att ta egna miljö-intiativ. För sådana hotell och organisationer finns det, jag har träffat dem och blivit så inspirerad!

 

Ett av mina mål på denna mässa var att prata hållbarhet. De stora hotellkedjorna har hittills varit bedrövligt långsamma att anta en mer klimathälsosam linje, med undantag kanske av våra Skandinaviska kedjor och privata hotell som kommit åtskilligt längre än t.ex USA, som här är i mitt fokus. Hur gick det då? Jo, blandad kompott skulle jag säga. Många intressanta samtal, jag får till 99 % medhåll att det behöver göras mer, men att det är toppstyrt och inte högst på investerarnas önskelista. Pengar styr och det är sorgligt, jag hoppas att det väldigt snart blir ett måste att investera hållbart!

 

LAS VEGAS då – här måste jag ta ett djupt andetag för jag har haft så många fördomar och inte sett någon som helst anledning att bege mig hit då jag är tämligen ointresserad av spel (och usel tippare). Jag är inte heller någon fan av stora, gigantiska hotell och artificiell miljö, här finns t.ex. fake-Venedig med gondoler och allt, ett eget Eiffeltorn och enorma luftkonditionerade inomhusytor.

 

Men ändå…

har jag haft en fantastisk vecka! Jag har mött trevliga, engagerade och inspirerande människor från jordens alla hörn och jag har fått uppleva Vegas!

  • Gran Canyon med helikopter – så vackert, storslaget! Har du någongång möjlighet så gör det!
  • Cirque du Soleil, LOVE- en hyllning till the BEATLES, magisk föreställning som fick mig att le hela tiden! Stor mysfaktor,
  • FOODIE-TOUR, vi var ett gäng på ca 30 personer från samma bransch men inte kände varandra, kom från tre olika kontinenter. Vår guide berättade om Vegas alla restauranger & topp-krögare/kockar under tiden som vi förflyttade oss till fots, från ställe till ställe. Fyra restauranger, fyra rätter, fyra drinkar hann vi med på ca 3-4 timmar. Med nya kompisar vid varje rätt att samspråka med blev det till slut ett uppslupet sällskap som mätta och en aningen berusade avslutade kvällen ”Vegas-style” i Casinot såklart! En härlig kväll att minnas! Vann jag något? Inte ett smack!

 

Blir du sugen på att också få uppleva Las Vegas spännande stadspuls? I April 2020 beger vi oss dit igen! Kolla in resan här.