Skip to main content

PRE, avel och ridkonst 10-14 maj 2023

Njut av våren och de vackra PRE-hästarna i Andalusien, besök stuteri, uppfödare och beridare. Tag en dressyrlektion och rid på stranden i naturreservat. En riktig drömresa för dig som älskar de Iberiska hästarna!

Bokning stängd!


Älskar du som vi PRE och de Iberiska hästarna? Är du nyfiken på att lära känna dess specifika karaktär och historia lite närmare? Eller söker du kanske din framtida bästa vän och funderar på att importera din bästa vän från Spanien? På denna unika resa erbjuder vi dig som vill veta mer om PRE och de övriga Iberiska hästarna att komma in "bakom kulisserna" hos några välkända aktörer och noga utvalda stuterier (Yeguadas), träffa uppfödare och beridare och höra hur de tänker kring våra spanska fyrfota vänner.

Vi besöker Ganaderia Francisco Santiago som välkomnar oss med öppen famn. Hans avel är centrerad på avel av PRE dressyrhästar. År 2022 vann hans uppfödning Malagueno LXXXIII med Olympiska ryttaren Danel Martin Dockx Världsmästerskapen i Dressyr i GP på 79.540%. Malagueno är no 23 i världsranking alla raser 2022 efter deras fantastiska resultat i Herning. Vi möter de vackra, vänliga, känsliga  och uttrycksfulla hästarna och får inblick i såväl avel som den spanska ridkonsten. Vi visas ston, årets föl och unghästar som just tagits hem för inridning och stuteriets "upcoming stars". ! 

En dag beger vi oss till ridcenter i Estepona för att rida dressyr på PRE-hästar och dagen därpå kan du välja mellan att rida på stranden i det stora naturreservatet vid Bolonia, Tarifa  eller ta en dressyrlektion på deras välskolade hästar. Vi anlitar endast ställen som har trevliga, välskötta och välridna hästar!

Vi hoppas också få möjligheten att vara med på träningen av Apassionataden världsberömda hästshowen känd för det unika samspelet mellan häst och människa. I början av Maj är de hemma i Malaga och tränar in nya nummer för kommande tour och hoppas att vi får vara med dem "behind the scenes"!
 
Givetvis passar vi även på att njuta av livets goda som Andalusien har att erbjuda! Vi bor på charmiga Hotel El Molino, en före detta gammal kvarn strax utanföra Estepona, äter goda middagar tillsammans, provar regionens viner och umgås med andra häst- och PRE-fantaster under en långweekend.
 
Helen Marie Nilsson är vår ciceron på resan. Helen är bosatt i Spanien sedan 24 år, utbildad tandtekniker men sedan länge har kärleken till hästar och kameran tagit över hennes liv. Hon har gjort åtskilliga fotoresor och reportage från världens alla hörn. Idag arrangerar hon fotokurser i Spanien samt hjälper kunder i hela världen att hitta rätt häst – framförallt Iberiska hästar, PRE och Lusitanos. Helen delar med sig av sin erfarenhet och ger goda råd och tips kring vad man bör tänka på inför ett eventuellt köp av en häst Spanien och och få hem den till Sverige. Det är Helen som tagit de fina bilderna ni ser här ovanför! 

Låt dig inspireras av och läs mer om resan till Andalusien 2022 då vi bl.a beökte Yeguada El Romerito med ägaren Nicolas Romero och Juan Lopez Dobao, professionell ryttare och presentatör samt Yeguada Peppe Werner i Casares. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Onsdag 10 Maj: Ankomst, Cava och middag

  - Ankomst till Malaga flygplats på förmiddagen.

  - Transfer till Hotel El Molino, där Helen möter upp lite senare på eftermiddagen

  - Välkomstdrink med Cava och gemensam middag.

  - Helen går igenom vad som händer under kommande dagar, tider och ev förberedelser och får tips på aktiviteter utanför gemensamt program eller om vi vill boka någon mer restaurang tillsammans etc.

 • Torsdag 11 Maj: Besök på stuteri Francisco Santiago och vinprovning med tapas

  - Frukost på hotellet

  - Efter frukost samling utanför hotellet för färd till stuteri Francisco Santiago, i Antiquera ovanför Malaga.
  Här blir vi visade ston med föl samt får en se riduppvisning av "upcoming stars" - dvs de hästar de ser kan bli deras kommande stora stjärnor!

  - Gemensam lunch efter besöket, därefter transfer hem till hotellet.

  - På kvällen kan du välja mellan vinprovning med mättande tapas eller spansk middag på charmiga Casa del Rey i Estepona.


 • Fredag 12 Maj: Dressyrlektion och eventuellt besök på Apassionata

  - Frukost på hotellet

  - På förmiddagen transfer till ridcenter i Estepona för den som önskar ta en privatlektion i dressyr på välskolad PRE.

  - Eventuellt besök "behind the scenes" på Apassionata - ej bekräftat än.

  - Kvällen spenderas på egen hand, men vi hjälper gärna till att rekommendera och boka trevlig restaurang i Estepona

 • Lördag 13 Maj: Ridning på stranden eller dressyrlektion i Bolonia, Tarifa

  - Frukost på hotellet.

  - Efter frukost samling utanför hotellet för transfer till Bolonia, strax utanför Tarifa.

  - Välj mellan 2 tim uteritt på stranden i vacker nationalpark eller 1 tim dressyrlektion (på normal nivå - avancerad nivå kan erbjudas mot tillägg). Yoga erbjuds för den som önskar det istället. Efter ridningen gemensam lunch.

  - Om tid finns stannar vi till i Tarifa för att spendera en timme eller två på egen hand.

  - Kvällen spenderas på egen hand eller gemensam middag om så önskas (bekostas själv)

 • Söndag 14 Maj: Tack och hej! Utcheckning och hemfärd

  Frukost på hotellet.
  Utcheckning från hotellet på morgonen för transfer till flygplatsen (gäller för rekommenderade flyg).

  Tack och hej för denna gång!

Karta

Kontakta oss