Skip to main content

Andalusien - Apassionata, PRE, avel och ridkonst 10-14 maj 2023

Njut av våren och de vackra PRE-hästarna i Andalusien, se Apassionata träna, besök stuterier, uppfödare och beridare. En riktig drömresa för dig som älskar de Iberiska hästarna!

Älskar du som vi PRE och de Iberiska hästarna? Är du nyfiken på att lära känna dess specifika karaktär och historia lite närmare? Eller söker du kanske din framtida bästa vän och funderar på att importera din bästa vän från Spanien? På denna unika resa erbjuder vi dig som vill veta mer om PRE och de övriga Iberiska hästarna att komma in "bakom kulisserna" hos några välkända aktörer och noga utvalda stuterier (Yeguadas), träffa uppfödare och beridare och höra hur de tänker kring våra spanska fyrfota vänner.

Vi har lyckats få till en unik möjlighet att besöka och vara med på träningen av Apassionata - den världsberömda hästshowen känd för det unika samspelet mellan häst och människa. I början av Maj är de hemma i Malaga och tränar in nya nummer för kommande tour och vi får vara med dem bakom kulissen!

Vi besöker Ganaderia Francisco Santiago som välkomnar oss med öppen famn. Hans avel är centrerad på avel av PRE dressyrhästar. År 2022 vann hans uppfödning Malagueno LXXXIII med Olympiska ryttaren Danel Martin Dockx Världsmästerskapen i Dressyr i GP på 79.540%. Malagueno är no 23 i världsranking alla raser 2022 efter deras fantastiska resultat i Herning. Vi möter de vackra, vänliga, känsliga  och uttrycksfulla hästarna och får inblick i såväl avel som den spanska ridkonsten! Vi träffar ston och årsföl, visas unghästar som just tagits hem för inridning och inte minst de välutbildade hingstarna! 

En av dagarna kan du välja mellan att rida en lugnare tur i det stora naturreservatet vid Bolonia, Tarifa  eller ta en dressyrlektion på välskolade hästar. Vi anlitar endast ställen som har trevliga, välskötta och välridna hästar! Som alternativ erbjuds Yoga.

Givetvis passar vi även på att njuta av livets goda som Andalusien har att erbjuda! Vi bor på charmiga Hotel El Molino, en före detta gammal kvarn strax utanföra Estepona, äter goda middagar tillsammans, provar regionens viner och umgås med andra häst- och PRE-fantaster under en långweekend.

Helen Marie Nilsson är vår ciceron på resan. Helen är bosatt i Spanien sedan 24 år, utbildad tandtekniker men sedan länge har kärleken till hästar och kameran tagit över hennes liv. Hon har gjort åtskilliga fotoresor och reportage från världens alla hörn. Idag arrangerar hon fotokurser i Spanien samt hjälper kunder i hela världen att hitta rätt häst – framförallt Iberiska hästar, PRE och Lusitanos. Helen delar med sig av sin erfarenhet och ger goda råd och tips kring vad man bör tänka på inför ett eventuellt köp av en häst Spanien och och få hem den till Sverige. Det är Helen som tagit de fina bilderna ni ser här ovanför! 

OBS! På denna unika resa kan vi ta emot högst 14 gäster.

Hoppas vi ses!


Låt dig inspireras av och läs mer om resan till Andalusien 2022 då vi bl.a beökte Yeguada El Romerito med ägaren Nicolas Romero och Juan Lopez Dobao, professionell ryttare och presentatör samt Yeguada Peppe Werner i Casares. 


Rekommenderade flyg och flygtider från Stockholm och Köpenhamn: 

Flyg Köpenhamn – Malaga - Köpenhamn
10 maj  Köpenhamn - Malaga           Norwegian      07.00 – 10.40                                 
14 maj  Malaga - Köpenhamn           SAS                11.40 – 15.20                          
 
Flyg Stockholm - Malaga – Stockholm
10 maj Stockholm - Malaga             Norwegian      07.00 – 11.25                                  
                                                             SAS                06.05 – 10.30                         
14 maj Malaga - Stockholm             Norweigan      12.10 – 16.25            
                                                             SAS                11.40 – 15.55 

 

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • OBS! Dagsprogrammens besök kan komma att justeras något baserat när stuteriet, beridare och Apasionata kan ta emot oss. Totalt innehåll garanteras dock!

 • Onsdag 10 Maj: Ankomst, välkomstdrink och middag

  Ankomst till Malaga flygplats på förmiddagen. Equitours möter upp vid rekommenderade flighter för transfer till Hotel El Molino.

  Framåt kvällen möter Helen upp på hotellet för välkomstdrink och gemensam middag. Vi går igenom vad som händer under våra dagar tillsammans, tider och ev förberedelser och får tips på aktiviteter utanför gemensamt program eller om vi vill boka någon mer restaurang tillsammans etc.

 • Torsdag 11 Maj: Besök på stuteri och vinprovning med tapas

  Samling utanför hotellet på morgonen. Ev tar vi frukostpaket med oss för att komma iväg i tid.

  Besök på stuteri Francisco Santiago, Antiquera ovanför Malaga. Gemensam lunch i närliggande by efter besöket, därefter transfer hem till hotellet.

  På kvällen kan du välja mellan vinprovning med mättande tapas eller spansk middag på Casa del Ray i Estepona.


 • Fredag 12 Maj: Besök hos Apassionata och riduppvisning

  Samling utanför vårt hotell efter frukost för avfärd mot Apassionata, Alhurin strax utanför Malaga. Under ett par timmar är vi med och ser på när de tränar in ett nytt program för kommande världsturné.

  Gemensam lunch efter besöket, därefter åker vi mot Fuengirola för ett besök hos och riduppvisning av Daniel Martin Dockx. Transfer tillbaka till vårt hotell.

  Fri kväll att spendera på egen hand. Vi hjälper till att boka restaurang och transfer om så önskas.

 • Lördag 13 Maj: Uteritt eller dressyrlektion i Bolonia, Tarifa

  Samling utanför vårt hotell efter frukost för transfer till Bolonia, strax utanför Tarifa.

  Välj mellan 2 tim uteritt i nationalpark eller 1 tim dressyrlektion (på normal nivå - avancerad nivå kan erbjudas mot tillägg). Yoga erbjuds för den som önskar det istället. Efter ridningen bjuds vi på lunch med Paella, efterrätt och dryck.

  Om tid finns stannar vi till i Tarifa för att spendera en tim eller två på egen hand.

  Fri kväll att spendera på egen hand. För de som önskar bokar vi bord på trevligt ställe för en gemensam avslutningsmiddag till självkostnadspris.

 • Söndag 14 Maj: Tack och hej! Utcheckning och hemfärd

  Frukost och utcheckning från hotellet på morgonen för transfer till flygplatsen (gäller för rekommenderade flyg).

  Tack och hej för denna gång!

Karta

Boka din resa

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/5Ingen transportAndalusien PRE, avel och ridkonstMer än 814 300:-Boka

Hotell

El Molino
El Molino är en vacker gammal vattenkvarn ombyggd till hotell. Det är en perfekt bas för att utforska Andalusien och den underbara Costa del Sol. Hotellet erbjuder prisvärt lyxboende i en smakfull, fr...
Kontakta oss