Skip to main content

Andalusien PRE, avel och ridkonst

Andalusien - PRE, avel och ridkonst!
Följ med oss till välkända stuterier och uppfödare, möt hästarna och människorna bakom kulissen.

Oktober 2022 - datum kommer snart!

Älskar du som vi den spanska PRE hästen? Är du nyfiken på att lära känna rasen, dess specifika karaktär och historia lite närmare? Eller söker du kanske din framtida bästa vän och funderar på att importera din PRE från Spanien? Följ med oss till Andalusien där vi besöker stuterier, möter de vackra och uttrycksfulla hästarna och får inblick i såväl avel, uppfödning som den spanska ridkonsten!

På denna unika resa erbjuder vi dig som vill veta mer om PRE-hästarna att komma in "bakom kulisserna" hos några välkända och noga utvalda stuterier (Yeguadas), träffa uppfödare och beridare och höra hur de tänker kring våra spanska fyrfota vänner. Vi besöker stona med sina föl på fälten, unghästarna som just tagits hem för inridning och inte minst de välutbildade hingstarna!

Först en heldag på Yeguada Nicolas Romero som driver ett stort stuteri av PRE hästar där vi beger vi oss ut på Campon för att se sto och föl i frihet. Efter lunch i byn träffar vi Nicolas Romero’s ”högra hand” Juan Lopez Dobao, professionell ryttare och presentatör. Juan ger en uppvisning i Cobra och visar kanske också Alta Escuela alt Doma Vaquera.
Dagen efter beger vi oss till Yeguada Peppe Werner i Casares och får veta allt om stuteriet och deras fina hästar. Eventuellt hinner vi med ett besök på ytterligare ett stuteri eller så kan kanske vi hjälpa dig att arrangera ett besök enligt ditt önskemål.  

Givetvis passar vi även på att njuta av livets goda som Andalusien har att erbjuda! Vi bor på fantastiskt charmiga El Molino i Estepona, äter goda middagar tillsammans, provar regionens viner och umgås med andra PRE-fantaster under en lång helg.

Helen Marie Nilsson är vår ciceron på resan. Helen är bosatt i Spanien sedan 22 år, utbildad tandtekniker men sedan länge har kärleken till hästar och kameran tagit över hennes liv. Hon har gjort åtskilliga fotoresor och reportage från världens alla hörn. Idag arrangerar hon fotokurser i Spanien samt hjälper kunder i hela världen att hitta rätt häst – framförallt Iberiska hästar, PRE och Lusitanos. Helen delar med sig av sin erfarenhet och ger goda råd och tips kring vad man bör tänka på inför ett eventuellt köp av en häst Spanien och och få hem den till Sverige. 

Önskar du att rida/ta lektioner på välskolade hästar finns möjlighet att förlänga resan någon eller några dagar - hör av dig till oss med din intresseanmälan. 

Vi har endast ett begränsat antal platser på denna fantastiska resa.  

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst & Välkomstmiddag

  Ankomst/ samling på Malaga Flygplats vid lunchtid. Gemensam transfer till Estepona och incheckning på El Molino. Cava och mingel, tid till relax efter en tidig morgon
  Välkomstmiddag i byn, 3-rätters inkl vin och vatten

 • Dag 2: Yeguada Nicolas Romero, uppfödning & uppvisning

  Frukost och därefter avfärd till Yeguada Nicolas Romero som driver ett stort stuteri av PRE hästar.
  Vid ankomst blir vi serverade lite tilltugg, sedan tar vi oss ut på Campon för att se sto och föl i frihet.
  Lunch på lokal restaurang i byn, och därefter tillbaka till stuteriet
  Eftermiddag: Nicolas Romero’s ”högra hand” Juan Lopez Dobao (professionell ryttare och presentatör) håller en uppvisning i Cobra av ston dvs flera ston som är sammankopplade med halsringar på traditionellt uppvisningsmanér. Vi får också se dressyruppvisning av Juan. Har vi tur så visar han även Alta Escuela alt Doma Vaquera.

  Kvällen – valfria aktiviteter, kanske äter vi gemensam middag på El Molino (mot tillägg)

 • Dag 3: Yeguada Peppe Werner & Enkvist vingård

  Frukost och därefter avfärd med buss. Planerat besök på Yeguada Peppe Werner i Casares
  Därefter besöker vi Rikard och Inga-Lill Enkvist på deras vingård i Gaucin. Det bjuds en tapas-lunch
  samtidigt som vi provar gårdens viner. Vi får höra deras berättelse om hur de blev vinmakare samt
  se en film om gårdens produktion och tillkomst. Åter på hotellet på eftermiddagen, kanske ett dopp i havet eller poolen?

  Kvällen – valfria aktiviteter

 • Dag 4: Valfria aktiviteter & Avslutningsfest med vinprovning

  Vi föreslår ett besök i byn Estepona på förmiddagen (affärer stänger kring lunchtid). Du kan välja om du vill delta i någon/några av de aktiviteter vi valt ut, åka på egen utflykt eller kanske bara slappa och ta det lugnt vid poolen.

  Morgon: Yoga/Pilates på stranden Det är Gianna Ferro som kommer att hålla I den. Hon är certifierad instruktör och har specialistutbildning på Pilates för ryttare. Hon är själv GP ryttare och ridinstruktör.
  Förmiddag : Mini Foto-kurs med Helen Marie Nilsson, lär dig att ta de bästa fotona av din häst. Om ni inte har tillgång till en systemkamera så går det bra med mobilen
  Eftermiddag: Är du konstintresserad vill du säkert följa med på denna Mural-vandring i Estepona, tillsammans med en svensk guide.
  Eftermiddag: Det finns möjlighet för max 6 personer för en Uteritt i bergen, endast erfarna ryttare, 2-3 timmars ritt + transfer t/r

  På kvällen kröner vi resan med en middag med vinprovning på El Molino. Vinprovning av spanska kvalitetsviner hålls av sommeliern Jesus, sedan lagar Lars (som driver El Molino och är dessutom en f.d stjärnkock) middag åt oss som vi avnjuter tillsammans med viner utvalda av Jesus.
  Sista kvällen med gänget blir en riktig fest, vi hänger kvar och pratar hästar och annat så länge vi orkar, innan det är dags för sista nattvilan för denna gång.

 • Dag 5: Avslut & hemresa

  Ät din frukost när du har lust mellan 8 -10.30
  Utcheckning senast kl 12
  Hemresa eller vidare på egna äventyr

Karta

Kontakta oss