en-USsv-SEfr-FR
Language

Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT

Boka

Datum för event: 2017-11-04 - 2017-11-08 Exportera event

Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studieresa till Normandie – tillsammans med ASVT
4 – 8 november

Varmt välkomna till Normandie! Här väntar en intensiv långhelg med så mycket att uppleva att det räcker en lång bit in i vintermörkret. På den här resan har vi tagit det bästa av det mesta för att få du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna i Normandie. Resan görs i samarbete med ASVT och med på resan är Christer Häggström som avelsexpert.

Program 

Lördag 4 november

Ankomst till Paris på förmiddagen. Vi samlas på CdG-flygplatsen för vidare färd i buss mot Normandie. Vi förser er med en lätt picknick-lunch som äts i bussen eller vid ett stopp.

Besök hos Sebastien Gurato på hans träningscenter och hingststation Haras du Meslerie. Vi hoppas då få se Bold Eagle! Vid 17-tiden checkar vi in på vårt hotell och äter sedan en gemensam 3-rätters middag

Söndag 5 november 

Frukost på hotellet och därefter checkar vi ut.

Idag står det intressanta studiebesök på programmet. Vi börjar på Haras de Sassy och tittar på deras fina anläggning, sedan blir det hingst-besök hos Jean-Philippe Dubois på Haras du Fresnaux (Royal Dream, Prodigious, Texas Charm m.fl). Om tid finns innan eller efter lunch, tittar vi in på Goop’s gård strax intill. Efter lunch besöker vi Thierry Duvaldestin på Haras du Sauvagère.

Tidig kväll ankommer vi till Cabourg och checkar in på vårt hotell. Kvällen fri till egna aktiviteter, om intresse finns bokar vi bord på en trevlig restaurang för en gemensam middag.

Måndag 6 november

Frukost på hotellet och sedan besök hos familjen Allaire på Haras de Bouttemont där vi tittar på finfina hingstar (Ready Cash, Bird Parker, Django Riff m.fl). Vi stannar för lunch i närmsta byn, Beuvron-en-Auge, som blivit utnämnd till charmigaste byn i Normandie.

För den som vill – ägnar vi eftermiddagen till invasionskusten, med en duktig guide som berättar om händelserna kring den 6 juni 1944. Vi besöker den amerikanska kyrkogården; med sina nästan 10.000 kors är det ett mäktigt minnesmärke beläget på en udde och blickar ut över Omaha Beach, en av de fem stränderna för invasionen. (Tilläggsarrangemang)

Tisdag 7 november

Frukost på hotellet.

Idag börjar Mix-auktionen i Cabourg. Vi träffar en representant från Arqana Trot, som kan berätta om auktionshästarna. Resten av dagen till förfogande för egna strövtåg i staden och på auktionen.

Onsdag 8 november

Frukost på hotellet och utcheckning.

Vi beger oss mot Paris och flygplatsen. Vi har tid till förfogande om vi vill lägga in något mer besök – hästar, Calvados eller en trevlig lunch? Vi ankommer till flygplatsen vid 17-tiden. Flyg till Stockholm och Köpenhamn enligt tider ovan. 

 

Information & Priser 

Flyg från Stockholm & Köpenhamn med SAS t/r

4 november  Köpenhamn – Paris 08.25 – 10.25
4 november   Stockholm (Köpenhamn) – Paris 06.10 – 10.25 (via Köpenhamn)

8 november   Paris – Stockholm 19.30 – 21.55
8 november   Paris – Köpenhamn 19.45 – 21.30

Vänligen kontakta oss för anslutning från Göteborg eller annan önskad avreseort.

Paketpris per person:  8.950 kr
ASVT medlemsrabatt 800 kr

I priset ingår:                                                                  vid bokning senast den 1/9

 • Flygresa t/r från Köpenhamn ink bagage (tillägg från Stockholm)
 • Resa i turistbuss från Paris flygplats t/r enligt programmet
 • 1 natt på hotell vid Argentan (namn meddelas under augusti), del i dubbelrum
 • 3 nätter på Mercure Hippodrome i Cabourg (tillägg för 5-stjärnigt, se nedan), del i dubbelrum.
 • Frukost varje morgon (4 dagar)
 • Middag första kvällen (3-rätters)
 • Alla studiebesök enligt programmet
 • Avelsexpert från ASVT och Reseledare/tolk från Equi Tours

Tillkommer/ingår ej:

 • Avresa från Stockholm, tillägg - 950 kr
 • Tillägg för 3 nätter på Le Grand Hotel Cabourg DR - 690 kr
 • Enkelrumstillägg 4 nätter (Mercure) - 1.920 kr
 • Enkelrumstillägg 4 nätter (Le Grand Hotel) - 2.870 kr
 • Halvdagsutflykt till Invasionskusten inkl lunch - 890 kr 
 • Övriga måltider och drycker som ej är nämnda i programmet

Våra Hotell på resan

4-5 november i Argentan med omnejd, hotellnamn meddelas under augusti

5-8 november Mercure Hotel Hippodrôme, 3***
ra hotel (typ Scandic)

Alternativt:
Le Grand Hotel Cabourg, 5***** lyxhotell, beläget vid stranden.
Vill du sätta guldkant på resan? Supererbjudande 690 kr tillägg, per person i delat dubbelrum för 3 nätter. 


Avelsexpert på resan
Från ASVT’s sida är Christer Häggström med på resan. Christer sitter i ASVT’s styrelse och bedriver sedan många år tillbaka egen uppfödning av travhästar och har gedigen kunskap om hur man föder upp travhästar.

Reseledare
My är bosatt i Frankrike sedan tolv år och är ansvarig för den franska delen av Equi Tours. Hon syns ofta som ciceron eller reseledare på trav- och galoppresor samt rid- och vinresor. Hon driver ett eget företag inom vin & gastronomi i Frankrike.  
 

Bokning & villkor - Sista anmälningsdag 2 september 2017 - missat att anmäla? Kontakta oss omgående!
Vi reserverar oss för förändringar i programmet då det ibland händer att någon uppfödare/tränare får förhinder med kort varsel och vi då behöver studa om programmet eller byta ut något besök.

Kontakta oss via telefon, e-post eller via www.equitours.se för att boka resan. En anmälningsdeposition á 2.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsdatum. Slutbetalning ca 4 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Minst 25 deltagare för att resan ska kunna genomföras enligt ovan. Avbokningsvillkor specificeras på bokningsbekräftelsen.

Jag är intresserad av den här resan! 

Jag vill boka den här resan! 

Print
Kategorier: Resor, Trav & Galopp
Tags:

Bokningsformulär

Förnamn:
Efternamn:
E-post:
Antal platser:

Refresh Editor

Refresh Editor

Refresh Editor

Mer information:
x

Ditt namn
Din epost
Rubrik
Skriv ditt meddelande...
x

På gång

 • Ridresa - Dressyrträning & Lusitano Festival Portugal (2017-11-02 - 2017-11-06)
  2017-11-02 - 2017-11-06
  255

  Ridresa - Dressyrträning & Lusitano Festival Portugal

  Denna fantastiska hästgård, Morgado Lusitano, ligger endast 20 minuter från flygplatsen och huvudstaden Lissabon. Med perfekt läge uppe på en kulle med utsikt över havet finns dessa ca 30 välutbildade Lusitano hingstar. Kombinera dressyrträning på hög nivå med en fantastisk upplevelse genom ett besök i Golega under Lusitano Festivalen. Du som är medlem i Svenska Lusitanosällskapet får dessutom 500 kr i rabatt!

  Läs mer
 • Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT (2017-11-04 - 2017-11-08)
  2017-11-04 - 2017-11-08
  336

  Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT

  Varmt välkomna till Normandie! Här väntar en intensiv långhelg med så mycket att uppleva att det räcker en lång bit in i vintermörkret. På den här resan har vi tagit det bästa av det mesta för att få du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna i Normandie. Vi kommer att besöka Bold Eagle (förstås) samt klassiska stuterier och uppfödare, så som Dubois Haras du Fresneaux (Royal Dream, Texas Charm), Allaire’s Haras de Bouttermont (Ready Cash, Bird Parker) och Haras de Sassy med flera. Lägg till Normandie’s charm med skaldjur, calvados, ostar och den intressanta Landstigningskusten! Resan görs i samarbete med ASVT och med på resan är Christer Häggström som avelsexpert.

  Läs mer
 • Argentina - hästar, passion & tango! (2017-11-25 - 2017-12-08)
  2017-11-25 - 2017-12-08
  310

  Argentina - hästar, passion & tango!

  Följ med Equi Tours till Tangons förlovade land, där hästen är människans bästa vän! Här finner du hästsport i alla former; Häst-polo, galopp, ridsport, trav och flera andra sätt att umgås och tävla med hästar.

  Buenos Aires blir vår bas, vi besöker uppfödare, tränare och de internationella polo-tävlingar som pågår vid denna tidpunkt. Gör man bara ett besök i Argentina, skall man inte missa Iguazú Nationalpark i norra delen av landet. 

  Läs mer
 • Olympia Horse Show med julshopping i London (2017-12-16 - 2017-12-18)
  2017-12-16 - 2017-12-18
  222

  Olympia Horse Show med julshopping i London

  Hästtävlingar på högsta nivå och julshopping i London - kan man tänka sig en bättre start på julhelgen? Följ med på en trevlig weekend med spännande tävlingar, fantastiska shower och häftig shopping på Olympia Horse Show! Där får vi bland annat se World Cup-tävlingarna i hoppning. Dessutom ges du tid att njuta av ett julsmyckat London och kan glädjas över goda måltider med likasinnade. 

   

  Läs mer
 • Prix d'Amérique 2018, Paris (2018-01-25 - 2018-01-29)
  2018-01-25 - 2018-01-29
  218

  Prix d'Amérique 2018, Paris

  Equi Tours resa till Prix d´Amérique i Paris är ett begrepp bland travfolk. Det är inte så konstigt. Du bor på bra hotell, får god service och träffar folk som delar ditt intresse. Genom besök hos såväl franska som svenska tränare samt initierat ”travsnack” under vårt cocktailparty kommer du under ytan på fransk travsport. Vinprovning och franska delikatesser sätter ytterligare guldram kring det som är huvudnumret: Den explosiva kraftmätningen på Vincennes svarta kolstybb…

  Läs mer

Bokningsvillkor

Equi Tours tillämpar SRF´s villkor för paketresor samt Equi Tours särskilda villkor

Tidigare Resor

Equi Tours  |  +46 (0)40 29 88 08  |  info@equitours.se

Terms Of UsePrivacy Statement© Equi Tours 2015-2017
Back To Top