en-USsv-SEfr-FR
Language

Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike

Datum för event: 2017-09-27 - 2017-10-01 Exportera event

Ej möjligt att boka.
Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike

 

 

 

 

 

 

 

Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike 
27 sep – 1 okt 2017

Domaine de Fraisse – www.domaine-de-fraisse.com. Ni bor i det 300 år gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. En del av rummen har terrass med utsikt över Pyréneerna , andra har det inte. Gården är helt ekologisk med ett genomtänkt koncept, allt från maten där mycket av grönsakerna är odlade på gården, ekologisk bomull i lakan och handdukar, ekologisk hantering av grödor och gödsel. Vi är stolta samarbetspartner till Domaine de Fraisse och är övertygade om att ni kommer att trivas. 

På denna harmoniska plats har vi valt att kombinera skön yoga med härliga ridturer – en perfekt kombination för dig som vill gå ner i varv ett par dagar, rida på trevliga hästar i timjansdoftande skog och invid prunkande vinfält. Vår yoga instruktör Sofia Nordgren är – förutom yogainstruktör – jockey, författare till « Fitness för ryttare » personlig tränare och mycket annat. Hon har coachat många ryttare till en bättre fysisk hälsa. 

Här följer programmet, i stora drag. 

Progam

Onsdag 27 september – Ankomst, Yoga och välkomstmiddag 
Ankomst till Domaine de Fraisse, incheckning och liten rundvisning så ni kan göra er hemmastadda på gården. Efter en dag på flygplan kan det vara skönt med ett lätt yoga-pass. 

Middag på gården.

Torsdag 28 september - Yoga & Ridning 
Yoga och frukost därefter gör ni iordning era hästar för en ute-ritt, det finns ett tiotal olika ridvägar, en del genom pittoreska byar, invid vinodlingar, över små vattendrag och andra i ganska kuperad terräng där det doftar härligt av timjan, rosmarin och andra örter som växer i naturen. Ridturerna är ca 2-2,5 timmar. Välförtjänt lunch väntar när ni kommer tillbaka och därefter ett par timmar till relax.

På eftermiddagen blir det en långpromenad för dem som vill och därefter yogapass 
Middag på gården 

Fredag 29 september - Yoga, ridning & Carcassonne 
Yoga och frukost. Återigen ridning på förmiddagen. Välförtjänt lunch väntar efter ridturen. 

På eftermiddagen beger vi oss till Carcassonne, där ni besöker den fantastiska ”La Cité” – Europas bäst bevarade medeltidsby, mäktig och imponerande! Middag på egen hand i Carcassonne eller delta i vår gemensamma middag på en trevlig restaurang. 

Lördag 30 augusti - Yoga & Ridning 
Samma program som torsdag. 

Söndag 1 oktober – Yoga & Hemresa
Yoga och frukost. Ledig förmiddag innan avresa till flygplatsen (lunchtid) . 

 

 

Information & priser

Flygresan         
Vi föreslår följande flyg med KLM från Stockholm och Köpenhamn:

27 sep Stockholm Arlanda – Amsterdam – Toulouse 11.15 – 16.15 (avr - ank)
01 okt Toulouse – Amsterdam – Stockholm Arlanda 17.00 – 22.55 

27 sep Köpenhamn – Amsterdam – Toulouse 11.50 – 16.15
01 okt Toulouse – Amsterdam – Köpenhamn 17.00 – 22.30  
Pris från ca 3100 kr per person t/r. Vänligen kontakta oss för aktuellt pris

Hästarna på Domaine de Fraisse
De flesta är franska raser –  blandade med quarterhäst, angloarab och berber – från små ponnys till stora hästar. De är pigga och positiva med varierande temperament, d.v.s att det finns många typer att välja på, beroende på ridvana och önskemål. 

Ridvana: Du ska behärska trav och galopp i terräng (inga hopp). Hästarna är väldigt stabila och trevliga.

Yogainstruktör Sofia Nordgren
Sofia Nordgren är lic. yogalärare via Yoga Alliance, pilatesinstruktör upp till avancerad nivå och Personlig Tränare. Sofia undervisar mestadels i Ashtangayoga, Vinyasa flow samt rehabyoga. Hon har tränat ryttare på landslagsnivå både i dressyr och hoppning. Hon har även studerat idrottsmedicin och själv varit aktiv både som professionell hoppryttare och galoppjockey. Sofia arbetar med föreläsningar, coaching och stresshantering för idrottare och företagsledare. Hon är även författare till boken "Fitness för ryttare".

Yogavana
Lite yogavana är en fördel, annars brukar Sofia använda sig av modifikationer så det går bra att vara nybörjare eller advance på samma pass. Egen yogamatta medtages.  

Grundpris per person
8.980 kr i dubbelrum (tillägg 980 kr för enkelrum) 

I priset ingår:

 • Logi 4 nätter på Domaine de Fraisse i dubbelrum
 • Yoga alla dagar med svensktalande yoga instruktör 
 • Frukost varje morgon 
 • Lunch dag 2, 3 och 4 
 • Middag dag 1, 2 och 4  
 • Ridning: 4 ridpass, uteritt eller lektion i paddock eller ridhus  

Tillkommer / ingår ej:         

 • Flygresan till Toulouse (se nedan)
 • ​Transfer flygplats – Domain de Fraisse t/r (pris ej klart, beror på hur många..)
 • ​Måltidsdrycker (vin, öl, läsk, betalas på plats)
 • Extra ridpass 450 kr /pass
 • Utflykter, extra ridpass och andra arrangemang på plats.

Bokning & Villkor - Resan är framflyttad till våren 2018     
En anmälningsdeposition à 2.000 sek per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsens datum. Slutbetalning en månad före avresa. Flygresan ska bokas och betalas enligt överenskommelse. Priset gäller vid minst 14 personer bokade.  Vi reserverar oss för ändringar i programmet, samt för prishöjningar p.g.a valutakursförändringar. I övrigt följer vi de allmänna samt särskilda resevillkoren för paketresor, vilka du finner på www.equitours.se eller kan rekvireras från oss. Avresemeddelande och slutligt program skickas ca 10 dagar innan avresa. 

Jag är intresserad av den här resan! 

Print

Ditt namn
Din epost
Rubrik
Skriv ditt meddelande...
x

På gång

 • Ridresa - Dressyrträning & Lusitano Festival Portugal (2017-11-02 - 2017-11-06)
  2017-11-02 - 2017-11-06
  255

  Ridresa - Dressyrträning & Lusitano Festival Portugal

  Denna fantastiska hästgård, Morgado Lusitano, ligger endast 20 minuter från flygplatsen och huvudstaden Lissabon. Med perfekt läge uppe på en kulle med utsikt över havet finns dessa ca 30 välutbildade Lusitano hingstar. Kombinera dressyrträning på hög nivå med en fantastisk upplevelse genom ett besök i Golega under Lusitano Festivalen. Du som är medlem i Svenska Lusitanosällskapet får dessutom 500 kr i rabatt!

  Läs mer
 • Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT (2017-11-04 - 2017-11-08)
  2017-11-04 - 2017-11-08
  336

  Studieresa till Normandie - tillsammans med ASVT

  Varmt välkomna till Normandie! Här väntar en intensiv långhelg med så mycket att uppleva att det räcker en lång bit in i vintermörkret. På den här resan har vi tagit det bästa av det mesta för att få du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna i Normandie. Vi kommer att besöka Bold Eagle (förstås) samt klassiska stuterier och uppfödare, så som Dubois Haras du Fresneaux (Royal Dream, Texas Charm), Allaire’s Haras de Bouttermont (Ready Cash, Bird Parker) och Haras de Sassy med flera. Lägg till Normandie’s charm med skaldjur, calvados, ostar och den intressanta Landstigningskusten! Resan görs i samarbete med ASVT och med på resan är Christer Häggström som avelsexpert.

  Läs mer
 • Argentina - hästar, passion & tango! (2017-11-25 - 2017-12-08)
  2017-11-25 - 2017-12-08
  310

  Argentina - hästar, passion & tango!

  Följ med Equi Tours till Tangons förlovade land, där hästen är människans bästa vän! Här finner du hästsport i alla former; Häst-polo, galopp, ridsport, trav och flera andra sätt att umgås och tävla med hästar.

  Buenos Aires blir vår bas, vi besöker uppfödare, tränare och de internationella polo-tävlingar som pågår vid denna tidpunkt. Gör man bara ett besök i Argentina, skall man inte missa Iguazú Nationalpark i norra delen av landet. 

  Läs mer
 • Olympia Horse Show med julshopping i London (2017-12-16 - 2017-12-18)
  2017-12-16 - 2017-12-18
  222

  Olympia Horse Show med julshopping i London

  Hästtävlingar på högsta nivå och julshopping i London - kan man tänka sig en bättre start på julhelgen? Följ med på en trevlig weekend med spännande tävlingar, fantastiska shower och häftig shopping på Olympia Horse Show! Där får vi bland annat se World Cup-tävlingarna i hoppning. Dessutom ges du tid att njuta av ett julsmyckat London och kan glädjas över goda måltider med likasinnade. 

   

  Läs mer
 • Prix d'Amérique 2018, Paris (2018-01-25 - 2018-01-29)
  2018-01-25 - 2018-01-29
  218

  Prix d'Amérique 2018, Paris

  Equi Tours resa till Prix d´Amérique i Paris är ett begrepp bland travfolk. Det är inte så konstigt. Du bor på bra hotell, får god service och träffar folk som delar ditt intresse. Genom besök hos såväl franska som svenska tränare samt initierat ”travsnack” under vårt cocktailparty kommer du under ytan på fransk travsport. Vinprovning och franska delikatesser sätter ytterligare guldram kring det som är huvudnumret: Den explosiva kraftmätningen på Vincennes svarta kolstybb…

  Läs mer

Bokningsvillkor

Equi Tours tillämpar SRF´s villkor för paketresor samt Equi Tours särskilda villkor

Tidigare Resor

Equi Tours  |  +46 (0)40 29 88 08  |  info@equitours.se

Terms Of UsePrivacy Statement© Equi Tours 2015-2017
Back To Top