en-USsv-SEfr-FR
Language

Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike

Boka

Datum för event: 2017-09-27 - 2017-10-01 Exportera event

Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike

 

 

 

 

 

 

 

Rid - och Yogaresa till Domaine de Fraisse, Frankrike 
27 sep – 1 okt 2017

Domaine de Fraisse – www.domaine-de-fraisse.com. Ni bor i det 300 år gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. En del av rummen har terrass med utsikt över Pyréneerna , andra har det inte. Gården är helt ekologisk med ett genomtänkt koncept, allt från maten där mycket av grönsakerna är odlade på gården, ekologisk bomull i lakan och handdukar, ekologisk hantering av grödor och gödsel. Vi är stolta samarbetspartner till Domaine de Fraisse och är övertygade om att ni kommer att trivas. 

På denna harmoniska plats har vi valt att kombinera skön yoga med härliga ridturer – en perfekt kombination för dig som vill gå ner i varv ett par dagar, rida på trevliga hästar i timjansdoftande skog och invid prunkande vinfält. Vår yoga instruktör Sofia Nordgren är – förutom yogainstruktör – jockey, författare till « Fitness för ryttare » personlig tränare och mycket annat. Hon har coachat många ryttare till en bättre fysisk hälsa. 

Här följer programmet, i stora drag. 

Progam

Onsdag 27 september – Ankomst, Yoga och välkomstmiddag 
Ankomst till Domaine de Fraisse, incheckning och liten rundvisning så ni kan göra er hemmastadda på gården. Efter en dag på flygplan kan det vara skönt med ett lätt yoga-pass. 

Middag på gården.

Torsdag 28 september - Yoga & Ridning 
Yoga och frukost därefter gör ni iordning era hästar för en ute-ritt, det finns ett tiotal olika ridvägar, en del genom pittoreska byar, invid vinodlingar, över små vattendrag och andra i ganska kuperad terräng där det doftar härligt av timjan, rosmarin och andra örter som växer i naturen. Ridturerna är ca 2-2,5 timmar. Välförtjänt lunch väntar när ni kommer tillbaka och därefter ett par timmar till relax.

På eftermiddagen blir det en långpromenad för dem som vill och därefter yogapass 
Middag på gården 

Fredag 29 september - Yoga, ridning & Carcassonne 
Yoga och frukost. Återigen ridning på förmiddagen. Välförtjänt lunch väntar efter ridturen. 

På eftermiddagen beger vi oss till Carcassonne, där ni besöker den fantastiska ”La Cité” – Europas bäst bevarade medeltidsby, mäktig och imponerande! Middag på egen hand i Carcassonne eller delta i vår gemensamma middag på en trevlig restaurang. 

Lördag 30 augusti - Yoga & Ridning 
Samma program som torsdag. 

Söndag 1 oktober – Yoga & Hemresa
Yoga och frukost. Ledig förmiddag innan avresa till flygplatsen (lunchtid) . 

 

 

Information & priser

Flygresan         
Vi föreslår följande flyg med KLM från Stockholm och Köpenhamn:

27 sep Stockholm Arlanda – Amsterdam – Toulouse 11.15 – 16.15 (avr - ank)
01 okt Toulouse – Amsterdam – Stockholm Arlanda 17.00 – 22.55 

27 sep Köpenhamn – Amsterdam – Toulouse 11.50 – 16.15
01 okt Toulouse – Amsterdam – Köpenhamn 17.00 – 22.30  
Pris från ca 3100 kr per person t/r. Vänligen kontakta oss för aktuellt pris

Hästarna på Domaine de Fraisse
De flesta är franska raser –  blandade med quarterhäst, angloarab och berber – från små ponnys till stora hästar. De är pigga och positiva med varierande temperament, d.v.s att det finns många typer att välja på, beroende på ridvana och önskemål. 

Ridvana: Du ska behärska trav och galopp i terräng (inga hopp). Hästarna är väldigt stabila och trevliga.

Yogainstruktör Sofia Nordgren
Sofia Nordgren är lic. yogalärare via Yoga Alliance, pilatesinstruktör upp till avancerad nivå och Personlig Tränare. Sofia undervisar mestadels i Ashtangayoga, Vinyasa flow samt rehabyoga. Hon har tränat ryttare på landslagsnivå både i dressyr och hoppning. Hon har även studerat idrottsmedicin och själv varit aktiv både som professionell hoppryttare och galoppjockey. Sofia arbetar med föreläsningar, coaching och stresshantering för idrottare och företagsledare. Hon är även författare till boken "Fitness för ryttare".

Yogavana
Lite yogavana är en fördel, annars brukar Sofia använda sig av modifikationer så det går bra att vara nybörjare eller advance på samma pass. Egen yogamatta medtages.  

Grundpris per person
8.980 kr i dubbelrum (tillägg 980 kr för enkelrum) 

I priset ingår:

 • Logi 4 nätter på Domaine de Fraisse i dubbelrum
 • Yoga alla dagar med svensktalande yoga instruktör 
 • Frukost varje morgon 
 • Lunch dag 2, 3 och 4 
 • Middag dag 1, 2 och 4  
 • Ridning: 4 ridpass, uteritt eller lektion i paddock eller ridhus  

Tillkommer / ingår ej:         

 • Flygresan till Toulouse (se nedan)
 • ​Transfer flygplats – Domain de Fraisse t/r (pris ej klart, beror på hur många..)
 • ​Måltidsdrycker (vin, öl, läsk, betalas på plats)
 • Extra ridpass 450 kr /pass
 • Utflykter, extra ridpass och andra arrangemang på plats.

Bokning & Villkor     
En anmälningsdeposition à 2.000 sek per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsens datum. Slutbetalning en månad före avresa. Flygresan ska bokas och betalas enligt överenskommelse. Priset gäller vid minst 14 personer bokade.  Vi reserverar oss för ändringar i programmet, samt för prishöjningar p.g.a valutakursförändringar. I övrigt följer vi de allmänna samt särskilda resevillkoren för paketresor, vilka du finner på www.equitours.se eller kan rekvireras från oss. Avresemeddelande och slutligt program skickas ca 10 dagar innan avresa. 

Jag är intresserad av den här resan! 

Jag vill boka den här resan! 

Print

Bokningsformulär

Förnamn:
Efternamn:
E-post:
Antal platser:

Refresh Editor

Refresh Editor

Refresh Editor

Mer information:
x

Ditt namn
Din epost
Rubrik
Skriv ditt meddelande...
x

På gång

 • Travresa - Hambletonian, New York (2017-07-30 - 2017-08-07)
  2017-07-30 - 2017-08-07
  244

  Travresa - Hambletonian, New York

  New York i augusti – Upplev staden som aldrig sover. På dagen är utbudet stort; shopping, sightseeing (med båt eller till fots), några av världens mest kända museum m.m. På kvällarna finns ett stort antal restauranger, musicals och konserter att välja på. Hambletonian Stakes är det mest prestigefyllda lopp en USA-född 3-åring kan vinna. Här kulminerar tävlingssäsongen på sensommaren och förutom Hambletonian körs bl a 2-åringarnas huvudlöpning ”Peter Haughton Memorial” samt stoklassikern ”Merrie Annabelle Stakes”. Välj mellan en lite längre resa med studiebesök eller endast en långhelg i New York!

  Läs mer
 • Ridsport - Unghäst VM i Dressyr (2017-08-04 - 2017-08-07)
  2017-08-04 - 2017-08-07
  327

  Ridsport - Unghäst VM i Dressyr

  Denna resa är exklusivt framtagen i samarbete med Tidningen Ridsport. Följ med på denna spännande läsarresa till Unghäst VM i dressyr tillsammans med liksainnade och Tidningen Ridsports kunniga ciceron Lena Nyström. Unghäst VM går för andra året i Ermelo i Holland efter många år i tyska Verden. Förutom att se världens bästa unghästar göra upp om världsmästartiteln i dressyr får vi även en kväll i vackra Amsterdam samt intressant studiebesök på den kända hingsstationen Van Olst. Prenumeranter får förmånligare pris.

  Läs mer
 • FEI EM Fälttävlan 2017, Strzegom, Polen (2017-08-16 - 2017-08-20)
  2017-08-16 - 2017-08-20
  307

  FEI EM Fälttävlan 2017, Strzegom, Polen

  På den lummiga tävlingsplatsen Strzegom i västra Polen koras Europas vassaste fälttävlansekipage 2017.  Med flera nya lovande ryttare i den svenska landslagstruppen är detta EM första steget i att bygga för framtida mästerskap.

  Som officiell leverantör till Svenska Ridsportförbundet erbjuder Equi Tours en unik paketresa där du får träffa de aktiva och komma riktigt nära sporten. 


   

  Läs mer
 • FEI EM i Hoppning & Dressyr Göteborg 2017 (2017-08-22 - 2017-08-27)
  2017-08-22 - 2017-08-27
  282

  FEI EM i Hoppning & Dressyr Göteborg 2017

  Unika paketresor till EM i Göteborg  med eller utan hotell! Välj vårt A-paket för biljetter i bästa kategorin, supportermaterial, informationsträff med Svenska Ridsportförbundet och ryttarna i Swedish Equilounge och internationellt mingelparty - med eller utan hotell. Vi har också B-paket med bara hotell, biljetter i kategori 1 och supportermaterial. 

  Tävlingarna går på arenorna Ullevi, Heden och Slottsskogen där vi kan se dressyr, hoppning, paradressyr eller fyrspann på. Arrangörerna utlovar ett fantastiskt EM som kommer att synas stort! 

   

  Läs mer
 • Njutningsfull ridresa till södra Frankrike - I samarbete med tidningen Land (2017-09-13 - 2017-09-18)
  2017-09-13 - 2017-09-18
  325

  Njutningsfull ridresa till södra Frankrike - I samarbete med tidningen Land

  Fyra underbara dagar på en ekologisk hästgård mellan hav och berg. Naturupplevelser från hästryggen och gastronomiska utflykter med svensktalande ciceron.  Avslutas med två nätter i den hänförande lilla kuststaden Collioure. 

  Läs mer

Bokningsvillkor

Equi Tours tillämpar SRF´s villkor för paketresor samt Equi Tours särskilda villkor

Tidigare Resor

Equi Tours  |  +46 (0)40 29 88 08  |  info@equitours.se

Back To Top